n Johannes Schenk overhandigt de cheque met het opgehaalde bedrag aan Stichting Woord en Daad comité Urk. Van links naar rechts: Alie Schraal, Rineke van Urk, Adriana Visscher en Johannes Schenk.
n Johannes Schenk overhandigt de cheque met het opgehaalde bedrag aan Stichting Woord en Daad comité Urk. Van links naar rechts: Alie Schraal, Rineke van Urk, Adriana Visscher en Johannes Schenk. Foto:

4100 euro opgehaald voor Ethiopië

Johannes Schenk is de afgelopen weken bezig geweest met het verkopen van rollades en grillworsten ten behoeve van schoon drinkwater voor droog Ethiopië. De actie heeft een bedrag opgebracht van 4100 euro.


Volgens Johannes Schenk was de actie geslaagd en het opgehaalde bedrag boven verwachting. ,,Voor ons is het heel normaal dat we heel de dag door schoon drinkwater hebben, maar in Ethiopië kom je in een hele andere wereld terecht! Daar moeten ze drinken van vervuild oppervlaktewater, dat erg ongezond is en waar je ziek van wordt. Gelukkig is er schoon drinkwater voorradig in een bergregio, op dertig kilometer afstand bij de mensen vandaan. Van de opbrengst van deze actie boren ze een nieuwe bron, zodat er voldoende water is voor de regio. Ik wil alle mensen die deze actie hebben gesteund, maar vooral ook de sponsors hartelijk bedanken!"


Ook het Woord en Daad-comité Urk is verguld met het resultaat. ,,Wat een prachtig bedrag voor het drinkwaterproject van Woord en Daad in Ethiopië. Wij zijn zo gewend aan schoon drinkwater uit de kraan, maar in het droge en hete gebied Senbete Shalla is dit totaal niet vanzelfsprekend. Woord en Daad wil daar wat aan doen. Het liefst samen met lokale ondernemers in de regio zelf, zodat er niet alleen veilig en schoon drinkwater is, maar ook werkgelegenheid voor de bevolking ontstaat. De bevolking boort een bron, breidt het waterleidingnetwerk uit en leert ondernemers in Ethiopië ook om het te onderhouden, zodat iedereen blijvend toegang kan hebben tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Het comité wil iedereen bedanken die zich ingezet heeft voor dit mooie project door middel van sponsoring of door het meedoen aan de actie.”