FvD Urk gaat door na 'dolkstoot in de rug'

De afdeling Urk van Forum voor Democratie gaat door. Dat heeft woordvoerder Evert Post bekendgemaakt nadat dinsdagavond de uitslag van de vorige week gehouden gemeenteraadsverkiezingen werd geƫvalueerd.


Tijdens de evaluatie stond uiteraard de voor FvD teleurstellend verlopen verkiezingsuitslag op de agenda: ,,We zullen daar lering en consequenties uit gaan trekken."

Daarnaast werd gesproken over lijsttrekker Joas van der Reest. ,,We betreuren zijn uitspraken. Ten eerste dat hij op de verkiezingsavond twee lijsttrekkers voor dement uitmaakte, maar ook de uitspraken die hij daarna deed bij Visser & De Vries en in diverse media. Die voelden als een dolksteek in de rug. Dit is niet waar FVD voor staat. We nemen afstand van deze uitspraken. Wij waren ons niet bewust van de problemen waar Joas mee worstelde. Hij heeft ons op geen enkele wijze iets laten weten over zijn gedachten en plannen. Vooral zijn uitspraken over het afsplitsen en het stelen van een zetel deden ons pijn. Dat is zo'n beetje het ergste wat je kan doen in het democratische proces. Je kan de kiezer niet erger schofferen dan je op deze manier te uiten. Daarnaast is het ontzettend jammer dat Joas de FvD maar ook Thierry Baudet zo'n trap nageeft, vooral omdat wij als FvD Urk-fractie en onze leden dit niet zo ervaren hebben. Natuurlijk zijn er dingen misgegaan maar het beeld dat Joas schetst, klopt op geen enkele wijze. 

Post: ,,Vanwege ervaringen uit het verleden wilde FvD alles centraal aansturen en dat is ook gebeurd. Dus met voor elke gemeente bijvoorbeeld dezelfde poster en dezelfde flyer. Enerzijds is er iets van te zeggen, maar dat is nou net wat op Urk niet werkt." 

FvD-voorman Thierry Baudet reageert eveneens op de uitlatingen van Van der Reest, dat artikel is verderop in deze krant te vinden.