n Willem Hakvoort omringd door de nieuwste aanwas van het koor.
n Willem Hakvoort omringd door de nieuwste aanwas van het koor. Foto:

Hallelujah huldigt trouwe zanger

De 59-jarige Willem Hakvoort zingt al 25 jaar als tweede tenor bij Het Urker Mannenkoor Hallelujah. Daarom zette het koor hem zaterdag tijdens de jaarlijkse ledenvergadering in kerkgebouw De Ark in het zonnetje.


Willem ontving uit handen van voorzitter Jan ten Napel de zilveren Hallelujah-speld en een bos bloemen voor zijn vrouw, die hem elke zaterdag een paar uur moet missen. Ten Napel roemt de trouw van Hakvoort. ,,Je bent altijd als eerste op de repetitie en zet de piano en de stoelen klaar. En als je niet ziek bent, mis je nooit een repetitie.”


Volgens de voorzitter is Willem Hakvoort een voorbeeld voor de jongere generatie, die daarom samen met hem naar voren werd geroepen. Hallelujah kreeg er tijdens de coronapandemie een flinke groep jonge zangers bij. Het oudste koor van Urk bestaat dit jaar 125 jaar. Ter gelegenheid hiervan was er een jubileumtournee gepland, maar deze is door de pandemie deels vervallen.

Zaterdag 2 april treedt het koor voor het eerst weer zonder beperkingen op. Het optreden van het koor vindt plaats in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.koorconcerten.nl.