De laatste Flevo Boys-Urk dateert van 16 maart 2019.
De laatste Flevo Boys-Urk dateert van 16 maart 2019. Foto: Het Urkerland

Flevo Boys wil revanche op Urk

Sport

De 3-0 nederlaag die Flevo Boys op Urk leed op 25 september 2021 doet nog altijd zeer bij Flevo Boys. Daarom is ‘revanche’ deze week het sleutelwoord in Emmeloord. Flevo Boys heeft daarbij ook nog eens de punten hard nodig.

De ontmoeting tussen Urk en Flevo Boys wordt vaak opgeklopt. Toch zijn de wedstrijden tussen beide rivalen vaak van mindere kwaliteit. Waarschijnlijk een gevolg van de spanning en rivaliteit, die al begint bij de jongste voetballers. Dat zet zich voort tot in de schoolbanken van de scholen in Emmeloord waar veel Urker leerlingen (voortgezet) onderwijs ontvangen.

Daarom is de derby ook deze week het onderwerp van gesprek op de Emmeloordse scholen voor voortgezet onderwijs en ook op een scholengemeenschap op Urk waar een aantal leerlingen uit Emmeloord onderwijs ontvangt. Assistent-trainer Henri Romkes is schoolleider op basisschool CBS ’t Kompas in Emmeloord. Hij zegt weinig te horen van zijn leerlingen over de wedstrijd van zaterdag. ,,Het leeft niet zo onder deze leerlingen”, zegt hij.

Bij de twee clubs doet men vrij nuchter over de confrontatie van zaterdag. Maar dat is alleen maar de buitenkant. Bij Flevo Boys ligt de nadruk op revanche, bij Urk wordt het resultaat belangrijk geacht omdat de titelkansen op het spel staan. En dus zal er spanning zijn en dus moet er gewonnen worden.

Gert Jan Karsten sprak vorige week niet over een hobbel die Flevo Boys heet, maar een rol prikkeldraad waar Urk overheen moet. Dat is de juiste benaming van het belang van de ontmoeting. Welke positie op de ranglijst dan ook, inzet en kleine opstootjes horen bij de confrontatie. Het verzet van Flevo Boys is altijd groot en dat wordt gecombineerd met veel fysiek contact en lange halen naar voren.

De trainer van Urk kan weer over Lucas Schraal beschikken. Marinus Snoek, Ronald Wezelman en Jan van Slooten zijn nog steeds niet inzetbaar. Bij Flevo Boys heeft Arjen Postma donderdag de inzetbaarheid van zijn spelers bekeken. Vrijwel zeker is dat hij zijn ploeg zal aanpassen aan de tegenstander.

De wedstrijd op Sportpark Ervenbos begint om 15.00 uur. De leiding is in handen van Remon Tulen uit Barneveld.