Urkerweg grondig op de schop

Algemeen

Het stuk Urkerweg tussen het begin van de Oranjewijk en de rotonde met de Ransuil wordt grondig aangepakt. De gemeente waarschuwt alvast dat het zeker zal leiden tot overlast. Regelmatig is slechts één rijbaan beschikbaar en worden verkeersregelaars ingezet. Gedurende ongeveer een maand gaat de weg helemaal dicht.

,,Voor ons techneuten is het een prachtig project”, zegt Fred Hennikhof van Buro Noord, die door de gemeente is ingehuurd voor de begeleiding van dit project. ,,Maar we beseffen heel goed dat het werk voor de nodige overlast zal zorgen.”

Het plan is om diverse projecten tegelijkertijd aan te pakken. Het gehele stuk weg wordt van nieuw asfalt voorzien, er komt een rotonde bij de nieuwe Michiel de Ruyterbrug en ter hoogte van de Oranjewijk wordt een lage, vaste brug in de weg gelegd, waaronder een vaarverbinding komt tussen de Urkervaart en de vijver waarin de waterwoningen liggen. Aan beide zijden van de weg wordt een wandelpad gelegd en het is de bedoeling om de oversteekplekken voor fietsers en wandelaars opnieuw en veiliger aan te leggen.

Lees het hele artikel in Het Urkerland van 31 maart.

Afbeelding