Voorbeschouwing

Hoofdklasse B


Zaterdag de kraker Volendam-Eemdijk   

Staat SC Genemuiden na zaterdag nog steeds bovenaan? In Genemuiden zijn de ogen niet uitsluitend op het treffen met ONS Sneek gericht. In Volendam wordt de topper tussen Eemdijk en Volendam gespeeld en Urk speelt bij Flevo Boys. Zeker is wel dat Noordscheschut ongeacht het resultaat tegen DETO Twenterand, nog steeds onderaan zal staan.


De stand op de ranglijst is wekelijks onderwerp van gesprek bij tal van verenigingen in de Hoofdklasse B. Dat is ook in Genemuiden zo. Sportclub Genemuiden ontvangt ONS Sneek, dat met vallen en opstaan probeert te overleven.

Voor DETO Twenterand is de ontmoeting bij Noordscheschut de laatste kans om de illusie van de titel overeind te houden. Het lot van de thuisclub hangt aan een zijden draadje. Bij de ploeg uit Drenthe is nog niet alle hoop verloren.

Het Friese Buitenpost gaat op bezoek bij De Dijk. De Amsterdammers zweven net boven de gevarenzone terwijl de tegenstander vijf punten meer heeft. Winst zal De Dijk dichter bij het doel van lijfsbehoud brengen.

Ook in Amsterdam wordt de ontmoeting tussen Swift en NSC Nijkerk afgewerkt. De Nijkerkers moeten vrezen voor het voorbestaan in de Hoofdklasse B. Als de bezoekers winnen zit de thuisclub in de buurt van de probleemzone.

Berkum, dat nog steeds steunt op de gebroeders Van der Meulen, reist naar AZSV. De thuisclub voert de subtop aan terwijl de bezoekers alle zeilen moeten bijzetten om boven de rode streep te blijven. Een pittige opgave voor de Zwolse club.

Als SDC Putten op eigen veld van HZVV wint dan heeft de Veluwse club nog maar een punt achterstand op de tegenstander van zaterdag. De droom van de ploeg uit Hoogeveen om mee te doen voor de titel is al een tijdje geleden uit elkaar gespat.

Na het winnen van de tweede periode is de druk bij Volendam niet minder. Zaterdag komt Eemdijk op bezoek. Die wedstrijd is van groot belang voor de race om de algemene titel. Als de tegenstander uit Bunschoten niet wint, dan kon er wel eens een vroegtijdig einde komen aan de titelkansen. De concurrentie is immers groot? 


Programma 2 april

Flevo Boys-Urk

SC Genemuiden-ONS Sneek

Swift-NSC Nijkerk

Noordscheschut-DETO Twenterand

SDC Putten-HZVV

Volendam-Eemdijk

AZSV-Berkum

De Dijk-Buitenpost