Afbeelding
Foto:

Hennie's

American Dream

Vanaf september 2021 studeert en basketbalt Hennie van Schaik aan de California State University in Bakersfield (Amerika). Via Het Urkerland wil ze het thuisfront op de hoogte houden van haar belevenissen.


Mijn zevende maand

The Big West Tournament in Las Vegas, daar waar het uiteindelijk allemaal om draait. Verlies betekent dat je uit het toernooi ligt. De eerste wedstrijd speelden we op 9 maart tegen CSU Northridge. In de competitie hadden we van dit team verloren. In Vegas speelden we een van de spannendste wedstrijden die ik ooit meegemaakt heb. We stonden één punt achter met nog zes seconden te gaan. De coach tekende een play die we moesten uitvoeren. Het schot ging mis, maar uit de rebound scoorden we alsnog, zodat we met één punt verschil wisten te winnen en dus een ronde verder waren. De volgende dag moesten we tegen Hawaii, de nummer één van de competitie, waar we drie keer van verloren hadden. Ons vertrouwen was echter groot en met nog 1 minuut 30 te gaan stonden we zes punten voor. We deden het echt supergoed. Helaas deden enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechters ons de das om en verloren we met één punt verschil. De nederlaag betekende voor ons het einde van het seizoen. 

De volgende dag hadden we vrij. Als ploeg zijn we toen naar 'the Strip' geweest. Dat is de bekendste straat in Las Vegas. Het is precies zoals het er in films uitziet. Overal casino's, kledingwinkels en eettentjes. Het was daar wel echt ontzettend duur, maar dat is elke bekende stad in dit land. De volgende ochtend zijn we weer teruggereden naar Bakersfield.
Ik heb ook leuk nieuws gehad: ik ben verkozen tot All-Freshmen team van the Big West Conference. Dit betekent dat ik één van de vijf  beste nieuwkomers ben van onze competitie. Daar ben ik super trots op. Een hele mooie afsluiter van mijn eerste seizoen hier.


Nu het seizoen klaar is hebben we twee weken geen training, hierna zullen de Spring-workouts weer starten. In deze workouts train je een-op-een met een coach. Dit is echt de tijd van het jaar om beter te worden. Ik ga bijvoorbeeld heel veel werken aan mijn balhandling en snelheid, omdat dit mijn zwakkere punten zijn, en ik ga weer veel fitnessen.

Nog een ruime maand en dan ga ik weer naar Nederland. Het gaat echt supersnel nu, maar ik kan niet wachten. Het is hier onderhand zomer geworden met 25 tot 35 graden, dus ik ben weer vaak aan het zwembad te vinden. Op deze manier kom ik de dagen wel door.

Afbeelding
Afbeelding