Groot feest in de bibliotheek


Bibliotheek Urk bestaat vrijdag precies veertig jaar

Bibliotheek Urk bestaat vrijdag precies veertig jaar en pakt uit met een feestje. Niet alleen worden de winnaars van de vijf gratis abonnementen bekendgemaakt, ook is er voor iedere bezoeker een attentie, muziek én een leuke voorstelling.

 

Biebbezoekers hoeven zich vrijdag niet te vervelen en vallen met de neus in de boter: er is voor iedere bezoeker een presentje. Volwassen bezoekers kunnen bovendien genieten van koffie, thee en wat lekkers, en vanaf drie uur klinkt er muziek dankzij Eut de kunst. Daarnaast is er een fototentoonstelling van veertig jaar bibliotheek Urk in beeld. Tussen vier en vijf uur 's middags is er een voorstelling van buikspreekster Lydia Zwart en haar handpoppen. Een gratis kaartje moet hiervoor wel vooraf worden gereserveerd. Dat kan via flevomeerbibliotheek.nl.

De Flevomeerbibliotheken presenteerden onlangs hun factsheets over het afgelopen jaar. Dat leverde ook leuke feitjes op over de plaatselijke bibliotheek. De bieb verwelkomde vorig jaar bijna 50.000 bezoekers en heeft een ledenaantal van 7.542. Opvallend daarbij is, zeker in vergelijking met andere gemeenten in de omgeving, het hoge aantal leden onder de achttien jaar, dat zijn er 5.739. Ook het aantal deelnemers aan de door de bieb georganiseerde activiteiten is in vergelijking met buurgemeenten met 2.394 hoog.