Bos in met PCOB


De PCOB houdt maandag 4 april een boswandeling. In de PCOB-nieuwsbrief stond het anders vermeld, maar de wandeling start om half drie op de parkeerplaats aan de Vormtweg, net voorbij de begraafplaats. De wandeling duurt een ruim uur. Iedereen, dus ook niet-leden van vijftig jaar en ouder, is van harte welkom. Aanmelden (voor zaterdag!) bij Jennie Kramer, 683170.

JONG

Mountainbiken – Voor zaterdag kan de jeugd vanaf 10 jaar zich opgeven voor een mountainbikeclinic. Vertrek: twee uur vanaf ’t Jeugd. Deelname kost vijf euro voor gebruik van fiets en helm. Opgeven kan door naam en leeftijd te mailen naar eize@caritasurk.nl.

Nerf Battle – Dinsdag kan de jeugd van 10 tot en met 15 jaar zich opgeven voor lasergamen. Aanvang om half zeven bij De Rots. Opgeven is nodig en kan bij Luut: 06-20331101. Vol is vol.

Voetbaltoernooi - Op woensdagmiddag wordt er om twee uur voor iedereen tot en met 16 jaar een voetbaltoernooi georganiseerd in het Wilhelminapark en op De Kotter. Meedoen is gratis, maar het verzoek is wel om op tijd te komen voor het indelen van de teams.

Verrekijker maken – Woensdagmiddag is het knutselmiddag in De Rots. Deze begint om half drie en deze keer gaan de kinderen verrekijkers maken. Opgeven is nodig en kan door een appje te sturen naar Ronald Oeverbeek via 06-10576225. Deelname kost 1,50 euro per kind.

BIBLIOTHEEK

Financieel spreekuur - Hulp en Steun houdt een gratis financieel spreekuur voor iedereen die moeite heeft om rond te komen of vragen heeft over financiële kwesties. Dit spreekuur vindt aanstaande maandag van twee tot drie uur plaats.

Energieloket - Iedereen die vragen heeft over energie besparen en energiezuinig wonen kan woensdag van half drie tot half vijf terecht bij het spreekuur van Energieloket.

Stop-motion - Voor kinderen vanaf 7 jaar is er vrijdag 8 april van 15.00 tot 16.30 uur een workshop stop-motion. De kinderen leren onder andere hoe ze met stop-motiontechniek zelf films kunnen maken. Kaarten (5 euro) zijn te koop bij de balie of op flevomeerbibliotheek.nl. Er is plaats voor maximaal tien kinderen.

Computercursus - Voor iedereen die wil leren beter om te gaan met de computer is er vanaf vrijdag 8 april de cursus 'Klik & Tik'. De cursus vindt tien weken lang 's ochtends van half tien tot half elf plaats en is gratis, wel graag opgeven bij de balie, via 088-0080770 of via flevomeerbibliotheek.nl.