n Boven v.l.n.r.: Jill de Boer, Jo de Boer. Onder v.l.n.r.: Sophie Roskam, Anne-Gré Zeeman, Janieke Brands, Joyce Pasterkamp.
n Boven v.l.n.r.: Jill de Boer, Jo de Boer. Onder v.l.n.r.: Sophie Roskam, Anne-Gré Zeeman, Janieke Brands, Joyce Pasterkamp.

Junioren Acrogym behalen NK-limiet

De hoogste niveaus van de acrogym-afdeling van CGV Urk mochten zaterdag in Oss aantreden voor de eerste landelijke wedstrijd.


De B- en C-lijn traint iedere week heel wat uren om zich via plaatsingswedstrijden te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap in Ahoy. Hiervoor moet er aan een scorelimiet voldaan worden én de eindklassering moet hoog genoeg zijn. Er worden twee oefeningen uitgevoerd: een balansroutine waarin spectaculaire piramides gebouwd worden en een temporoutine waarin de kleinste van het team gegooid en gevangen wordt terwijl ze vluchtelementen zoals salto’s maakt.


Rosalie de Boer en Ellie Kaptijn doen mee bij de B-junioren. In deze pré-topsportcategorie ligt de moeilijkheidsgraad zeer hoog. Het duo slaagde erin om twee foutloze oefeningen te draaien en met de hoogste totaalscore eindigden ze heel knap op de eerste plaats en wisten ze de NK-limiet te halen.


’s Middags slaagden de twee C-juniorenteams er allebei in om aan de NK-limiet te voldoen. Het was een spannende strijd in een zeer sterk deelnemersveld. Joyce Pasterkamp, Janieke Brands en Jo de Boer presteerden goed en werden derde. Sophie Roskam, Anne-Gré Zeeman en Jill de Boer hadden geen optimale voorbereiding in aanloop naar de wedstrijd, maar lieten toch hele mooie oefeningen zien met een verdienstelijke vijfde plaats als resultaat.