Afbeelding

Werkzaamheden aan de Urkerweg

Algemeen

De gemeente Urk start vandaag, in samenwerking met aannemer Knipscheer, met werkzaamheden aan de Urkerweg. Door de toenemende verkeersintensiteit op de Urkerweg en de ontsluiting van de Oranjewijk en de nog aan te leggen Zeeheldenwijk, wordt een gedeelte van de Urkerweg heringericht. Wat gaat er gebeuren? Vanaf 11 april tot de bouwvak 2023 vinden de volgende werkzaamheden plaats: 

April en mei: 

Aannemer Knipscheer verwijdert de voorbelasting ter hoogte van de kinderboerderij en dempt de watergang ter hoogte van Urkerweg 60. Autoverkeer kan, met verkeersmaatregelen, gebruikmaken van de hoofdrijbaan. Fietsverkeer wordt door de wijk geleid. 

Mei tot en met september: 

Firma Baas gaat, in opdracht van de nutspartijen, diverse kabels en leidingen verleggen ter plaatse van de duikerbrug bij de komgrens en de nog aan te leggen rotonde ter hoogte van de nieuwe Michiel de Ruyterbrug. Autoverkeer kan, met verkeersmaatregelen, gebruikmaken van de hoofdrijbaan. Fietsverkeer wordt ter hoogte van de rotonde Ransuil door de wijk geleid en kan daarna langs het werkvak fietsen dat gemarkeerd wordt door barriers.

Oktober tot bouwvak 2023: 

De Urkerweg wordt heringericht, de rotonde wordt aangelegd en de duikerbrug/faunapassage bij de waterwoningen wordt gerealiseerd. Voor een betere doorstroming worden er ook wachtstroken aangelegd voor het verkeer als de brug openstaat. Waterschap Zuiderzeeland verlegt in die periode een persleiding. Tijdens die periode zal het verkeer hinder ondervinden, omdat de weg dan ook nog voor een periode wordt afgesloten.