n Team '2 Fancy' promoveerde naar hogere categorie.
n Team '2 Fancy' promoveerde naar hogere categorie.

Prijzen voor streetdanceteams Keep Fit

Diverse teams van Sportcentrum Keep Fit hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan tijdens het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance, Showdance en Moderne dans, dat in Drachten werd gehouden.


Het Noord Nederlands kampioenschap Streetdance, Showdance en Moderne dans is een jaarlijks terugkerend groot dansevenement, waar in verschillende stijlen en categorieën bekers gehaald kunnen worden. Keep Fit Urk deed ook deze keer weer goede zaken met de streetdanceteams. 

'Love 2 Dance' en 'Dance Crew Urk' mochten het spits afbijten in de categorie recreatie 9 tot en met 10 jaar. In een groot deelnemersveld  behaalden beide teams respectievelijk een zesde en een elfde plaats. Het team 'Da Vibe' (recreatie 11 tot en met 12 jaar) werd met hun energieke dans keurig derde en behaalde zo de eerste beker van de dag. Daarna was het de beurt aan '2 Fancy' (recreatie 13 tot en met 15 jaar). Tijdens de voorronde, afgelopen maand op Urk, spetterde dit team al op de dansvloer en dat was nu weer het geval. De jury beloonde hun optreden met promotie naar de hogere selectiecategorie. 'Dangerous' (recreatie 13 tot en met 15 jaar B) eindigde op de derde plaats. 

‘s Avonds was het de beurt aan 'Next Level' en 'Twisted'. Deze teams komen tegen elkaar uit in de selectie 16 tot en met 18 jaar. Beide teams namen een beker mee naar huis met respectievelijk een vierde en een vijfde plaats. 

Herma Radewalt: ,,We gaan ons nu richten op de finale, straks op 21 mei in Heerenveen. We verwachten dat heel veel teams zich hiervoor zullen aanmelden, omdat het deze keer een 'open' finale wordt. Normaal gesproken moet je voldoende rankingpunten behalen om hieraan mee te mogen doen, maar als gevolg van corona is er dit jaar een aangepast NNKS-evenement. Alle coaches en dansers hebben ook nu weer hun beste dansbeentje voorgezet en ik ben dan ook trots op ze."

n Team 'Da Vibe' met energieke dans naar derde plaats.
n Team 'Dangerous' danste zich naar brons.