Voorbeschouwing

Hoofdklasse B


Start derde periode

Nog tien wedstrijden en dan zit de competitie er alweer op. Twee periodetitels zijn al vergeven. Zaterdag wordt een begin gemaakt met de derde periode. De laatste competitiewedstrijden worden begin juni afgewerkt. Op tweede paasdag is er ook een speelronde.


De vier titelkandidaten hebben zaterdag theoretisch gezien geen al te zwaar programma. Als ze zaterdag punten zouden verspelen en AZSV wint, dan is er plotseling een vijfde titelkandidaat bijgekomen. AZSV ontvangt SDC Putten.


In Sneek wordt het degradatieduel tussen ONS Sneek en NSC Nijkerk gespeeld. De bezoekers hebben een punt minder en bij verlies zal het verschil oplopen tot een ogenschijnlijk onoverbrugbare kloof. Jan Vlap was net op tijd weg om niet samen met ONS te degraderen.


Op bezoek bij HZVV krijgt Volendam de kans in het spoor van SC Genemuiden te blijven. Het verschil bedraagt slechts twee punten. Een misstap zal het verschil verder doen oplopen. Een overwinning van de thuisclub zal een goede start zijn van de derde periode.


SC Genemuiden verdedigt de koppositie bij DETO Twenterand. De ploeg uit Vriezenveen is bezig aan het beste seizoen ooit in de Hoofdklasse B. De bezoekers gaan voor de titel en daar past verlies niet bij. De thuisploeg pakte dinsdag drie belangrijke punten bij SDC Putten.


Het Friese Buitenpost moet winnen van Swift om de Amsterdammers te kunnen passeren op de ranglijst. De winnaar van deze ontmoeting is vrijwel zeker van lijfsbehoud. En daar zullen ze in Buitenpost heel tevreden over zijn.


In Zwolle wordt de ontmoeting tussen Berkum en Flevo Boys gespeeld. De thuisclub lijkt vastgeroest in oude waarden als het gaat om de selectie. De vraag is of Flevo Boys tegen Urk niet te veel energie heeft verspeeld.


Eemdijk is inmiddels op zeven punten achterstand geraakt van de koppositie. Noordscheschut moet het medicijn zijn om de inzinking tot staan te brengen. Niet promoveren betekent wijzigingen in de selectie van Eemdijk. Verlies van de thuisclub brengt de ploeg verder in het moeras.


Programma 9 april

Buitenpost-Swift

Eemdijk-Noordscheschut

AZSV-SDC Putten

DETO Twenterand-SC Genemuiden

Berkum-Flevo Boys

Urk-De Dijk

ONS Sneek-NSC Nijkerk

HZVV-Volendam