n Foto boven vlnr: Romy Bakker en Esmay Pasterkamp. Onder vlnr: Jelina Kramer, Mary-Anne Loosman, Marije Kaptijn en Emma van den Berg.
n Foto boven vlnr: Romy Bakker en Esmay Pasterkamp. Onder vlnr: Jelina Kramer, Mary-Anne Loosman, Marije Kaptijn en Emma van den Berg. Foto:

Acrogymnasten bijna

allemaal naar ONK

Voor een aantal acroteams van CGV Urk was het afgelopen zaterdag de laatste kans om zich te plaatsen voor het Oost Nederlands Kampioenschap. Na een spannende dag in Ruurlo is dat bijna ieder team gelukt.


Christy Tol en Amy Jansen mochten bij de E-jeugd het spits afbijten. Met een hele nette uitvoering behaalden zij opnieuw een eerste plaats en verzekerden zij zich van een plekje in de districtsfinale.

E-junioren Emma Hoefnagel en Ellen Visser mochten samen met Noah van Hezel en Jacolien Lens het podium beklimmen voor respectievelijk het brons en het goud. Ook zij zijn door naar de volgende ronde.

Jeugdtrio Albertine Kaptein, Alissa Bakker en Marijke Schreuder doet mee op een niveau hoger bij de D-lijn. Door ziekte konden ze niet trainen, maar het lukte toch om een goede oefening neer te zetten die goed was voor de tweede plek en een ticket voor het ONK.

D-juniorduo Willine Verbaan en Diddie Brouwer werd zesde. In dezelfde categorie lukte het Anne-Gre Bosma en Ente Pasterkamp om met de hoogste dagscore de gouden plak te behalen en zich te plaatsen voor het ONK.

Als laatste waren de D-senioren aan de beurt. Marije Kaptijn, Emma van den Berg en Esmay Pasterkamp lukte het om, net als de vorige keer, eerste te worden. Voor Jelina Kramer, Mary-Anne Loosman en Romy Bakker was het erop of eronder. Door blessures hebben zij zich niet goed kunnen voorbereiden, maar desondanks werd er een goede oefening neergezet. Met een knappe tweede plaats mogen zij eveneens naar het Oost Nederlands Kampioenschap.