JONG


Levend Stratego - Vrijdagmiddag kan de jeugd van 10 tot en met 15 jaar meedoen met het spel Levend Stratego. Dit is van twee tot drie uur in het Wilhelminapark. Deelname is gratis.

Dikkebandenrace - Dinsdagavond wordt er door de sportcoaches bij buurthuis De Rots een 'Dikke Bandenrace' georganiseerd. Deze start om half zeven. De Rots is tevens open voor instuif. Opgave is niet nodig en deelname is gratis.

Meiden onger Eenkanger - Op vrijdagavond komen de Meiden onger Eenkanger weer samen voor een gezellige avond. Deze samenkomst is voor alle meiden van 11 tot en met 15 jaar. De avond begint om 19.00 uur met pizza en spelletjes en duurt tot 20.30 uur. Opgeven kan bij Femke Kramer door een appje te sturen naar: 06-18830710. Er wordt een eigen bijdrage van twee euro gevraagd.

BIBLIOTHEEK

Kindertheater - De verhalenverteller en buikspreker Matthijs Vlaardingerbroek verzorgt woensdag 20 april het Kindertheater. Er zijn die middag twee voorstellingen: om 14.00 uur en om 15.30 uur. Bij elke voorstelling kunnen dertig kinderen meedoen. Toegang is gratis, wel graag op tijd een kaartje reserveren via flevomeerbibliotheek.nl of bij de balie.

Podium Vrijdag - Voor meisjes en jongens van 4 tot en met 6 jaar is er vrijdag 15 april van vier tot vijf uur de workshop 'Kennismaken met kleuterdans'. Maximaal tien kinderen kunnen meedoen en kaarten à 2,50 euro zijn verkrijgbaar via flevomeerbibliotheek.nl of bij de balie.

Pret met Letters - Het spreekuur Pret met Letters vindt woensdag van drie tot vier uur plaats. Dit is bedoeld voor ouders van kinderen in groep 3 en 4. Dit uur kunnen vragen over lezen beantwoord worden. Ook is er de mogelijkheid om een taalspel te lenen om het oefenen spelenderwijs te verbeteren.

Stop-motion - Voor kinderen vanaf 7 jaar is er morgen (vrijdag) van drie uur tot half vijf een workshop stop-motion. Hier leren de kinderen onder andere hoe ze deze filmtechniek kunnen gebruiken om zelf films te maken. Kaarten kosten 5 euro en zijn te koop via flevomeerbibliotheek.nl of bij de balie. Er is plaats voor maximaal tien kinderen en vol is vol.

GEVONDEN

z Dames outdoor jas, lichtgrijs. Maat 34. Tel. 684190.

Gevonden voorwerpen kunnen vermeld worden door te mailen naar gevonden@urkerland.nl.