Lezingen over Urk tijdens de oorlogsjaren


Jaap Bakker vertelt op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 april in het Oude Raadhuis verhalen over gebeurtenissen op Urk tijdens de oorlogsjaren 1940-1945. Hierbij worden beelden getoond van onder andere de komst van de Duitsers, het verzet, de bevrijding en nog veel meer. De lezingen beginnen om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur is de inloop. De ruimte is beperkt, opgave en inschrijving vooraf is daarom nodig. Dit kan vanaf heden aan de balie van het museum. Kosten zijn 5 euro.


Voorjaarsmarkt
in De Poort

Genieten van lekkers, mooie decoratie kopen en veel ontmoeting en gezelligheid. Dat zijn de ingrediënten van de voorjaarsmarkt die vrijdag tussen twee en zeven uur plaatsvindt in en rond De Poort. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor hulp in Oekraïne. Naast de verkoop van onder andere gebakken vis, bloemen en planten, worden er ook verlotingen met mooie prijzen gehouden.


Naar de Floriade
op Alzheimer Dag

Afdeling Flevoland van Alzheimer Nederland wil de inwoners van Flevoland met dementie, en hun mantelzorger(s) een ontspannende dag aanbieden op de Wereld Alzheimer Dag. Er staat daarom een speciaal bezoek aan de Floriade op de agenda op 21 september. Het vervoer, toegangskaarten en lunch worden door Alzheimer Nederland verzorgd. Aanmelden kan via flevoland@alzheimervrijwilligers.nl of telefonisch via het nummer 06-57829590.


Urker bands treden
op in De Klos

Skallebieter en Below The Surface, twee bands uit Urk, treden zaterdag 16 april op in De Klos in Emmeloord. De deur is open vanaf 21.00 uur en er wordt entree geheven.

ZAKENNIEUWS

Lusanna houdt
driedaagse verkoop

Lusanna.nl uit Volendam houdt een driedaagse verkoop vanuit De Koningshof. Er zijn donderdag 7, vrijdag 8 (beide dagen van 11.00 tot 20.00 uur) en zaterdag 9 april (van 10.00 tot 16.00 uur) verkoopdagen met hoge kortingen op onder andere boxsprings, matrassen, toppers, lattenbodems, dekbedden, hoeslakens, moltons en overtrekken.