n Sommelsdijkse Han en Urker Femmy wonen sinds 43 jaar in Bleiswijk.
n Sommelsdijkse Han en Urker Femmy wonen sinds 43 jaar in Bleiswijk. Foto:

Vonk sloeg over in de botsauto

Hij is 87 jaar, zij hoopt het eind dit jaar te worden. En deze week vieren ze hun 65-jarig huwelijksjubileum: Han Stui en Femmy Post. Al jaren woonachtig in Bleiswijk, maar aan de kant van de bruid met duidelijke Urker wortels.


Ze leerden elkaar ooit kennen op wat waarschijnlijk de eerste editie was van de kermis in Emmeloord. Han was vanwege de Watersnoodramp in de Noordoostpolder beland en werkte daar bij een boer. Na een ritje in de botsauto's zag hij een mooi meisje staan dat graag meereed. De week erop was Han op Urk en toen troffen ze elkaar opnieuw.

Uiteindelijk trouwde de dochter van Klaas van Kobus in 1959 met Han uit Sommelsdijk. De bruiloft was in Hans geboorteplek, maar vervolgens gingen ze wonen op een binnenvaartschip. Aan die bijzondere levenswijze kwam een abrupt einde toen hun derde van vier zoons in Limburg overboord raakte en verdronk. Later zou ook nog een van de kleinkinderen overlijden.


Inmiddels woont het echtpaar al 43 jaar in Bleiswijk. Han was eerst kraanmachinist en daarna werkzaam in de kassen. Femmy werkte jarenlang in een groot ziekenhuis in Rotterdam. Met twee nieuwe knieƫn en twee nieuwe heupen is Femmy niet meer zo snel ter been, maar toch maakt ze achter de rollator elke dag een wandeling van minimaal een uur. Per taxi bezoeken ze elke week de markt in Berkel en Rodenrijs en binnenkort gaan ze voor minimaal de 36ste keer een midweek naar Ponypark Slagharen. Han: ,,Ze zeggen 'Daar zijn ze weer' als ze ons zien, zo bekend zijn we daar inmiddels. Tijdens die midweek gaan we ook weer even naar Urk, want daar komen we niet meer zo vaak."


 

n Sommelsdijkse Han en Urker Femmy wonen sinds 43 jaar in Bleiswijk.