n Doelpuntenmaker Lucas Tol wordt door drie tegenstanders afgestopt.
n Doelpuntenmaker Lucas Tol wordt door drie tegenstanders afgestopt.

Urk moeizaam naar winst op De Dijk

Zonder een drietal vaste waarden, maar met goedwillende invallers in het veld heeft Urk drie punten aan het totaal toegevoegd. Het leek zaterdag een walk-over te worden tegen De Dijk omdat er kansen genoeg waren. In de slotfase kroop de equipe van Gert Jan Karsten een paar keer door het oog van de naald. De nipte winst was uiteindelijk genoeg om dichter bij Volendam en SC Genemuiden te sluipen.


De beginfase van de wedstrijd was veelbelovend. Urk probeerde het eigen spelletje van vroeg druk zetten en snel de bal veroveren te spelen, terwijl De Dijk tot verrassing van velen, aanvallender voor dag kwam dan verwacht. Doelman Richard Strijker moest al vrij snel zijn kunnen tonen om een doelpunt van Amir Riffi te voorkomen. Bij de daaropvolgende aanval van Urk schoot Lucas Tol, na een fijne combinatie met Klaas Romkes, de bal perfect langs doelman Max Klink. Een mooier begin was niet denkbaar. 

Urk leek de wedstrijd snel te willen beslissen en bleef de aanval zoeken. De echte overtuiging ontbrak echter. Dat vond zijn oorzaak in het feit dat er te vaak en te snel balverlies werd geleden en de passing bij vlagen te onzuiver was waardoor de snelheid uit het spel verdween. De Dijk kon moeiteloos aanhaken en deelde regelmatig een plaagstootje uit.


Aanvallend onder de maat

William de Boer bleef na de rust aan de kant. Een knieblessure noopte tot deze beslissing van Gert Jan Karsten. Voor de jarige Jelle de Boer opnieuw een kans om zich in de ploeg te spelen. Maar met de absentie van William de Boer boette de aanval daadkracht in. En Lucas Schraal, eveneens jarig, kon niet alleen opboksen tegen de stugge defensie van de Amsterdamse tegenstander. Hij werd later ook naar de kant gehaald.

Omdat De Dijk naarmate de wedstrijd vorderde steeds nadrukkelijker de aanval zocht, kreeg Urk bij diverse omschakelmomenten genoeg mogelijkheden de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Vaak was een slordige eindpass er de oorzaak van dat die mogelijkheden om zeep werden geholpen. 

De Dijk liet zich intussen aanvallend ook niet onbetuigd. Richard Strijker moest vol aan de bak om erger te voorkomen en een kopbal van Amir Riffi verdween maar net langs het doel van Urk. Het was de inleiding van een periode waarin De Dijk de overhand had en kansen kreeg. In de voorlaatste minuut leken de gasten uit Amsterdam langszij te komen, maar gelukkig voor Urk ging de inzet van de Amsterdammers rakelings voorlangs het doel van Urk. Niet veel later klonk het eindsignaal van de uitstekend leidende Bernard Elissen. De overwinning en de drie punten werden gekoesterd, terwijl de concurrentie puntverlies leed. Reden om de matige vertoning van Urker zijde snel te vergeten.


Opstelling Urk: Richard Strijker, Bennie Dunnink, Dick Hakvoort, Iede den Dulk, Riekelt Jan Brands, Riekelt Nentjes. Lucas Nagel, Lucas Tol (82. Joël Tol), Lucas Schraal (76. Pieter Brands), Klaas Romkes, William de Boer (46. Jelle de Boer).


Scoreverloop: 14. 1-0 Lucas Tol

Toeschouwers: 600 

Scheidsrechter: Bernard Elissen

n Deze kans van Klaas Romkes levert net geen treffer op.