SC Genemuiden en Volendam morsen korstbare punten

SC Genemuiden en Volendam zijn in de eerste speelronde van de derde periode kostbare punten kwijtgeraakt. Urk en Eemdijk wonnen en kropen weer dichter bij de twee titelkandidaten.

Tot aan de pauze ging het gelijk op tussen Buitenpost en Swift. Negen minuten na de hervatting kam het enige doelpunt tot stand. Dat werd door Swift op het scorebord gezet.

Na een 3-0 ruststand bij de ontmoeting tussen Eemdijk en Noordscheschut konden ‘De Schutters’ wat terug doen. Drie wissels aan Bunschoter kant waren voldoende om na rust nog twee keer te scoren.

Het zeer wisselvallige AZSV moest drie punten meegeven aan SDC Putten. De enige treffer werd in de eerste helft gemaakt. De thuisclub gaf vervolgens in de tweede helft niet thuis.

DETO Twenterand heeft al vaker bewezen op eigen veld voor verrassingen te kunnen zorgen. Zaterdag was SC Genemuiden aan de beurt om punten te verspelen in Vriezenveen. SC Genemuiden nam tien minuten voor tijd een voorsprong, maar niet veel later was de stand alweer in evenwicht.

Flevo Boys liep bij Berkum tegen een nederlaag aan. De Emmeloorders namen wel de leiding, maar die werd in het tweede deel tenietgedaan door Berkum. Een tweede treffer gaf de Zwolse club drie punten.

Volendam liet twee kostbare punten achter bij HZVV. Tal van wissels leidden niet tot doelpunten. En dus eindigde deze ontmoeting zoals deze begonnen was.

Twee doelpunten konden worden opgetekend bij het duel ONS Sneek tegen NSC Nijkerk, keurig verdeeld over beide ploegen. Het verschil tussen beide degradatiekandidaten blijft dus een punt.

Stand Hoofdklasse B

SC Genemuiden +         21         15         2         4         47         51-20

Volendam +        21         14         3         4         45         58-28

Urk         21         13         5         3         44         44-22

Eemdijk         21        13        3        5        42        53-27

DETO Twenterand         21         9         7         5         34         35-28

AZSV        21        10        3        8        33        33-32

HZVV        21        8        7        6        31        29-25

Flevo Boys         21         10         1         10         31         38-39

Swift        21        8        5        8        29        38-32

SDC Putten         21         8         2         11         26         29-28

Buitenpost         21         7         4         10         25         21-29

Berkum        21        5        9        7        24        27-27

De Dijk        21        6        4        11        22        17-26