Dames Orca's onderuit tegen U.S.

De dames van Schol/Orca's hebben vrijdag een flinke kater overgehouden aan de wedstrijd in Amsterdam tegen U.S. Geheel onnodig werd in de slotfase van de wedstrijd de winst uit handen gegeven.

De nederlaag van een week eerder tegen Cangeroes was goed verwerkt door de Urker dames, die vol goede moed aan de wedstrijd tegen U.S. begonnen. Door diverse ziektegevallen kon er niet volop getraind worden in de week voorafgaand aan de wedstrijd. De start van de wedstrijd was echter volledig voor Orca's, dat het eerste kwart afsloot met een 5-15 voorsprong.

Verval ingezet

Tijdens het tweede kwart begon het verval bij de Urker dames zich al langzaam aan te dienen. Het snelle aanvalsspel waarom ze bekendstaan, kwam niet uit de verf en ook verdedigend kwamen de dames vaak een stap te laat. Er viel geen enkel fanatisme te ontdekken. Desondanks was er nog steeds een ruime voorsprong bij het ingaan van de rust (21-29), maar was wel duidelijk dat er beleving getoond moest worden tijdens het vervolg van de wedstrijd.

Spannend

Na rust wordt het plotseling heel spannend als U.S. de stand op 29-29 weet te brengen. Coach Jenny van Slooten- de Boer probeert in een time-out de speelsters wakker te schudden en de manier van verdedigen aan te passen. Deze ingreep lijkt zijn vruchten af te werpen, maar de dames van U.S. weten een juist antwoord te vinden. Een ongekend spannend slot van de wedstrijd staat te wachten. Met nog anderhalve minuut op de klok staan de Urkers met 44-45 op voorsprong en hebben balbezit. Er gaat echter van alles mis en voordat Orca's het in de gaten heeft staat de ploeg met 48-45 op achterstand. In de laatste seconden krijgt de ploeg nog diverse mogelijkheden om te scoren, maar dat lukt, geheel in stijl van de wedstrijd, niet. Het blijft bij 48-45, een niet verwachte nederlaag voor de dames van Schol/Orca's.

Meevaller

Zaterdagavond valt er toch nog een meevaller te melden. Achtervolger Apollo loopt ook tegen een nederlaag aan, waardoor de voorsprong op de nummer vijf intact blijft.
De komende twee weken heeft de ploeg geen wedstrijden op het programma staan. Pas op 29 april moet er weer worden aangetreden in een uitwedstrijd tegen Grashoppers.