Gert Jan Karsten: ,,Niet te klagen over geluk"

Drie punten pakken en toch niet tevreden zijn. Het is typerend voor trainer Gert Jan Karsten. En hij had het zeker bij het rechte eind. Zijn ploeg had niet gebracht wat er van tevoren van verwacht mocht en kon worden. Net als zijn collega André Teuling was hij zeer kritisch over de kunstgrasmat.


In een andere samenstelling, deels het gevolg van ziekte in de spelersgroep en deels omdat Karsten achterin met drie verdedigers wilde spelen. Een keuze gebaseerd op het spelletje dat De Dijk in Amsterdam speelde. ,,Maar dat bleek niet zo te zijn. Opbouwend kwamen wij niet aan de bal. De beide vleugelverdedigers kwamen niet in het aanvallend bedoelde hoofdstuk voor", aldus Karsten.


Overtalsituatie

De oefenmeester van Urk was blij met de drie punten. ,,Maar als wij voorin tien keer in een overtalsituatie komen moet er meer uitgehaald worden. Zaterdag was een van onze mindere wedstrijden op eigen veld. En dat terwijl wij juist daar goede resultaten boeken. Maar goed, wij hadden niet te klagen over geluk op een veld dat wel op een ijsbaan leek."


Te angstig

Zijn collega AndrĂ© Teuling is het met zijn collega eens als het gaat over het kunstgrasveld: ,,Maar dat geldt voor beide ploegen. Een nieuw veld, maar het was heel moeilijk voetballen, heel apart. Wij wisten precies hoe Urk ging spelen. Dat hadden wij natuurlijk op YouTube al gehoord en gezien hoe de trainer van Urk de zaken wilde aanpakken. In de eerste helft waren wij te angstig. In de tweede helft hebben wij de doelpuntenmaker geneutraliseerd en dat scheelde een stuk." 


Jonge ploeg

,,Wij hebben een jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van nog niet eens 21 jaar. Wij kregen in de laatste fase van de wedstrijd een aantal prima kansen, maar we scoren het hele seizoen al heel moeilijk. Wij hebben dit seizoen lijfsbehoud als doelstelling gesteld en dat gaat nog moeilijk genoeg worden."