n Foto van de thuiswedstrijd tegen VNS United, die een 5-6 nederlaag opleverde voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof. Foto:

Nederlaag Bakkerij De Kof

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof zijn er vrijdag niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen. In Amsterdam werd met 5-1 verloren van VNS United.

Achteraf gezien had er meer ingezeten dan de ruime nederlaag die nu werd geleden. Vooral in de eerste helft vergaten de Urkers meerdere kansen om te zetten in doelpunten. Ook toen de achterstand was opgelopen naar 2-0 in de tweede helft lukte het niet met een ‘spelende keeper’ iets te forceren. De Amsterdammers profiteerden uiteindelijk van de geboden ruimte en wisten de wedstrijd winnend af te sluiten (5-1).

Slordige eindpass

Er waren zeker mogelijkheden voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof in de eerste helft. De ploeg sprong daar echter heel onzorgvuldig mee om. Vaak was de eindpass niet goed genoeg waardoor de kansen niet konden worden omgezet in doelpunten. Vijf minuten voor rust, uitgerekend vanuit een counter, sloeg VNS United toe. Daarna kreeg ook Riekelt Snoek nog een mooie kans, maar een doelpunt leverde dat niet op. Ruststand 1-0.

In de tweede helft kreeg Bakkerij De Kof na vijf minuten een tweede domper te verwerken, toen de Amsterdammers de stand op 2-0 brachten. Ook in deze tweede helft kreeg De Kof zeker mogelijkheden om tot kansen te komen, maar opnieuw was de eindpass, net als in de eerste helft, vaak niet goed genoeg. Al vroeg tijdens het tweede bedrijf, probeerden de Urkers met een 'spelende keeper' het tij te keren en de aansluitingstreffer te maken. Het veelvuldige balbezit kon echter niet worden omgezet in doelpunten. Integendeel. Tijdens de slotfase van de wedstrijd profiteerde de thuisploeg van de risico's die de Urker zaalvoetballers namen en wist twee keer te scoren. Kees de Boer maakte nog wel de eretreffer, maar het slotakkoord was voor VNS United, dat zodoende de wedstrijd afsloot met een 5-1 overwinning.

Deze week is ZVV Urk/Bakkerij De Kof vrij van competitieverplichtingen. Vrijdag 22 april speelt het een thuiswedstrijd tegen LTC uit Assen.