Het zwaard

'En als zwaard de Geest, dat wil zeggen Gods Woorden.' 

Efeze 6 : 17 


Wanneer je een kind van God bent, heb je niet alleen een Vader in de hemel. Dan weet je ook dat Jezus Christus voor je zonden gestorven is, maar dan mag je ook weten dat God door Zijn Geest in je hart woont. 


Als Paulus bij zijn bespreking van de geestelijke wapenrusting het zwaard van de Geest noemt, dan bedoelt hij het Woord van God. Gods Geest werkt vooral door en met het Woord. Dat Woord is als een zwaard. Er staat in de Bijbel: 'Want levend en krachtig is het woord van God en scherper dan een tweesnijdend zwaard. Het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden.' 


De Here Jezus heeft ons veel van het werk van de Heilige Geest verteld. Hij heeft belooft dat Gods Geest Zijn discipelen, als zij bedreigd zullen worden, het juiste woord zal geven op het juiste moment!


Wij moeten het zwaard opnemen. Het wonderlijke van het werk van de Heilige Geest is dat het nooit in mindering wordt gebracht op ons werk. Wie door de Heilige Geest geleid wordt, verandert niet in een pop of marionet. Zo is het ook met dit zwaard. Wij moeten het opnemen. In alle situaties van ons leven, die strijd dus, hoort het gebed om de Heilige Geest: 'Here, wilt U mij leiden. Wilt U mij de juiste woorden in de mond geven.' 


Opnemen is ook jezelf trainen in Gods Woord. Een zwaard mag nooit roestig worden. Satan moet weten dat wij mensen van het Woord zijn. 


Gebed 

Here God, wilt U door Uw Geest mij voortdurend bijstaan? Geef mij Uw woorden in de mond op het juiste moment. Amen.