n Goedgevulde tribune tijdens de ontmoeting tussen Urk en Volendam op 31 augustus 2019.
n Goedgevulde tribune tijdens de ontmoeting tussen Urk en Volendam op 31 augustus 2019. Foto:

Belangrijke wedstrijden voor Urk

Heeft Urk na het paasweekend zes punten aan het totaal toegevoegd? Zaterdag eerst naar hekkensluiter Noordscheschut, een lastig obstakel. Paasmaandag komt Volendam naar Sportpark De Vormt. Pas na deze twee speeldagen weet voetbalminnend Urk of de lokale hoofdklasser mee blijft doen in de titelrace.


Zaterdag mag de ploeg van trainer Gert Jan Karsten naar de drager van de rode lantaarn, Noordscheschut. Op papier een makkien. Als de spelers van Urk de knop echter niet in de goede stand weten te zetten, dan wordt het de grootste valkuil van dit seizoen. Wie herinnert zich niet de spraakmakende ontmoetingen in het Drentse plaatsje, onder de rook van Hoogeveen. Urk verspeelde er ooit de kans op promotie. Vaak gingen de ontmoetingen gepaard met veel inzet, opstootjes en strafschoppen.


Huid duur verkopen

Noordscheschut is een kat in het nauw. De ruime winst op de hekkensluiter op Sportpark De Vormt kreeg pas na bijna 40 minuten zijn beslag. Als de thuisclub zaterdag van Urk verliest kan het sportieve testament worden opgemaakt. Maar Noordscheschut zal zijn huid heel duur gaan verkopen. Onderschatting en verslapping bij de ploeg van Gert Jan Karsten kan dure punten kosten. En met het oog op de directe confrontatie met Volendam op paasmaandag mag en kan dat geen optie zijn.

Gert Jan Karsten moet afwachten of Johannes Schrijver voldoende fit is voor een basisplaats. Hessel Snoek en Marinus Snoek zijn wel weer inzetbaar.

Barry Huizinga uit Leeuwarden zet de wedstrijd op Sportpark De Meulewieke aan de Coevorderstraatweg 40, om 14.30 uur in beweging.


Volendam

In Volendam kreeg Urk een enorme afstraffing van de club met dezelfde naam. De tactische aanpak van scheidend trainer Johan Steur bleek zeer succesvol. Een aanpak waar bij Urk geen antwoord op kon worden gevonden. Sportieve revanche ligt dan ook als uitdaging voor de hand.


Cruciale wedstrijd

De belangen zijn maandag zeer groot. Mede afhankelijk van het resultaat dat Urk boekt bij Noordscheschut, is de ontmoeting tegen Volendam cruciaal voor het verloop van de titelrace. Urk heeft twee overwinningen nodig om deze strijd succesvol voort te kunnen zetten.

Sportpark De Vormt zal paasmaandag zeer waarschijnlijk goed gevuld zijn. Vanuit Volendam wordt een flinke supportersschare verwacht en ook vanuit de regio zullen voetballiefhebbers de kraker van maandag willen bijwonen.

Urk-trainer Gert Jan Karsten rest geen andere keuze dan tot zaterdagavond te wachten met de samenstelling van de selectie die de confrontatie met Volendam zal aangaan. Eerst wacht de wedstrijd in en tegen Noordscheschut.

De wedstrijd op paasmaandag begint om 15.00 uur. De leiding is in handen van Maurice Paarhuis uit Hellendoorn.