PV Tot Weerziens gaat weer van start

De duiven van de leden van PV Tot Weerziens staan weer in de startblokken voor seizoen 2022. Het belooft opnieuw een spannende competitie te worden.


Wie kan Hendrik en Jan Pieter Brands van de generale titel afhouden? Wat kunnen we van de nieuwe combinatie Klaas de Vries en Fokke Snoek verwachten, en is Cees Koffeman opnieuw de te kloppen man op de lange afstanden? Allemaal vragen waar we in september weer een antwoord op kunnen geven. 


Sponsors

Dit jaar gaat er wel het nodige veranderen voor wat betreft de naamgeving van de wedstrijden Zo zullen de snelheidswedstrijden voortaan de naam dragen van Schol Verzekeringen Urk. De middellange afstandswedstrijden worden gesponsord door AB Tuinstijl. En de wedstrijden boven de 500 km worden vernoemd naar restaurant De Boet. Er zullen dus naast de punten voor de competitie, ook prachtige prijzen de verdienen zijn.


Training

In verband met Goede Vrijdag begint het inmanden van de duiven vrijdagavond om 18.00 uur. De duiven gaan voor hun laatste trainingsvlucht naar Duiven, vlakbij Nijmegen, hemelsbreed iets meer dan 80 kilometer van Urk. Van deze trainingsvlucht wordt wel een uitslag gemaakt en zijn er de traditionele eieren te winnen. Vanaf volgende week wordt er weer gestreden om de punten en de al genoemde sponsorprijzen.