n Riekelt Nentjes schiet Urk op een 3-1 voorsprong tegen Volendam.

Urk wijst Volendam resoluut terug

De beoogde zes punten die Urk nodig had om in de titelstrijd te blijven zijn binnengehaald. Zaterdag tegen Noordscheschut was het ‘bagger’. Paasmaandag werd Volendam overklast door de ploeg van Gert Jan Karsten. De Volendammers waren individueel beter, het collectief van Urk overwon met overmacht. De lokale voetbaltrots is SC Genemuiden tot op een punt genaderd. Het is nu een kwestie van doorpakken en doorgaan op de ingeslagen weg.

Na zeven minuten had Urk de leiding genomen in Noordscheschut. Klaas Romkes liet de treffer achter zijn naam zetten. Op wat speldenprikjes na kon de equipe van Gert Jan Karsten na de openingstreffer geen moment imponeren. De tegenstander probeerde met ‘boerenkoolvoetbal’ het doel van Richard Strijker te vinden. Urk had moeite met deze vorm van voetbal spelen. Het inspireerde niet en de lust om zich in te spannen ontbrak bij een aantal spelers. Begrijpelijk. In de slotfase werd het plotseling nog spannend. Noordscheschut gilde om een penalty toen Richard Strijker een overtreding leek te maken. Vervolgens moest de doelman van Urk nog twee keer tot het uiterste gaan om de gelijkmaker van Noordscheschut te voorkomen.

Volendam

De beginfase van de thuiswedstrijd op tweede paasdag was duidelijk in het voordeel van de bezoekers uit Volendam. De technisch vaardige spelers van de bezoekers voerden de aanvallen echter te lang door, zodat vaak een voet van een Urker verdediger een mogelijkheid op een kans wist te voorkomen. Uit het niets leek Urk plotseling toe te slaan, maar het doelpunt van Klaas Romkes ging niet door omdat hij buitenspel zou hebben gestaan. Volendam was er niet door van streek geraakt en zocht met verzorgd spel de aanval, terwijl Urk in die periode slordig was in de passing.

Tien minuten voor rust kwam Urk toch op voorsprong. Een snelle spelhervatting van Richard Strijker werd verlengd door Klaas Romkes richting Hessel Snoek. Die haalde in een keer uit en verraste de doelman van Volendam. De goalie maakte daarbij geen sterke indruk. Nog voor de pauze moest hij opnieuw naar het net. Lucas Nagel wist met een bekeken schuiver in de hoek de ruststand te bepalen op 2-0.

Na de rust schakelde Volendam een tandje bij en al snel lag de aansluitingstreffer van Joey Tol achter Richard Strijker. Gert Jan Karsten bracht verse krachten binnen de lijnen. Amper twee minuten later werd een vlotte aanval door Riekelt Nentjes met een fraai doelpunt afgerond. Volendam knakte, maar verdient zeker de complimenten. De ploeg bleef voetballen en dat zorgde ervoor dat het een boeiend voetbalspektakel werd zonder gemene overtredingen.

In de slotfase deelde Urk nog een paar tikken uit. Invaller Jelle de Boer kopte eerst snoeihard de 4-1 tegen de touwen, en vijf minuten later schoot hij ook de eindstand van 5-1 op het scorebord.