Genemuiden struikelt

De spanning is verder toegenomen in de Hoofdklasse B. Het lijkt SC Genemuiden, Volendam en Eemdijk even wat te veel te worden. Onderaan verricht ONS Sneek wonderen en zijn de dagen van Noordscheschut vrijwel zeker geteld.

De koploper uit Genemuiden verspeelde twee dure punten tegen laagvlieger NSC Nijkerk. De Nijkerkers kwamen op slag van rust aan de leiding. Een beter SC Genemuiden kwam na tien minuten in de tweede helft naast de bezoekers, maar daar bleef het bij.

Eemdijk onderschatte ONS Sneek, dat aan een revival bezig lijkt te zijn. De Friezen scoorden na 19 minuten voor de eerste keer. In de slotminuut van de wedstrijd deden ze dat voor de tweede keer.

Noordscheschut verloor voor de achttiende keer. Deze keer was AZSV, dat een keer meer scoorde, te sterk. De Schutters kunnen degradatie bijna niet meer ontlopen. De tegenstander uit Aalten doet volop mee aan de race om de titel van de derde periode.

Flevo Boys kreeg een doelpunt tegen van Buitenpost, dat drie punten kon toevoegen. De enige treffer werd in de eerste helft gemaakt. De ploeg uit Emmeloord verloor voor de derde keer op rij en heeft maar twee punten meer dan Buitenpost.

Swift was kansloos tegen HZVV. De thuisclub vond drie keer het doel, Swift hield het bij af en toe protesteren tegen beslissingen van de arbiter van dienst.

Het duel tussen Berkum en DETO Twenterand werd bij een 0-1 stand gestaakt. Good old Chris van der Meulen werd na 29 minuten zwaar geblesseerd naar het ziekenhuis gebracht. Er werd besloten niet verder te spelen.

Komend vanuit Amsterdam nam De Dijk drie punten mee bij SDC Putten. De overwinning was afgetekend en daar viel niets op af te dingen. De thuisclub hield stand tot aan de pauze. Daarna was het woord aan de bezoekers.

Urk voert de derde periode aan, gevolgd door ONS Sneek. Berkum heeft nog een wedstrijd tegoed.

Urk-Volendam        5-1

Berkum-DETO Twenterand         0-1 (gest.)

Stand Hoofdklasse B

SC Genemuiden+        23        16        3        4        51        54-21

Urk         23         15         5         3         50         50-23

Eemdijk        23        14        3        6        45        56-29

Volendam+        23        14        3        6        45        60-37

AZSV         23        12         3         8         39         36-33

DETO Twenterand         22         9          8         5         35         39-32

HZVV        23        9        7        7        34        32-27

Flevo Boys        23        10        1        12        31        38-43

Swift        23        8        6        9        30        42-39

Buitenpost         23         8         5         10         29         22-29

Berkum        22        6        9        7        27        29-28

SDC Putten         23         8         2         13         26         31-33

De Dijk        23        7        4        12        25        20-28

ONS Sneek         23         7         1         15         22         38-71