n Jelle de Boer heeft op aangeven van William de Boer de 5-1 tegen de touwen geschoten.
n Jelle de Boer heeft op aangeven van William de Boer de 5-1 tegen de touwen geschoten.

‘Meedoen om de titel’

Gert Jan Karsten denkt voorzichtig aan de titel. Hij noemt daar wel voorwaarden bij. ,,Dan moeten wij niet zo spelen als in de eerste helft tegen Flevo Boys en afgelopen zaterdag tegen Noordscheschut." Zijn collega van Volendam, Johan Steur, gooit de handdoek nog niet volledig in de ring als het gaat om de titel. ,,Wij hebben het verdedigend laten liggen."


Een stralende trainer Gert Jan Karsten. Na maanden van bewust verzwijgen van het woord kampioen kwam paasmaandag het hoge woord er dan toch uit. ,,Als wij zo blijven voetballen, dan doet Urk zeker mee. Wij zijn samen met SC Genemuiden overgebleven in de titelrace. Maandag stond ons middenveld goed te spelen. Zij hielden de druk erop en dat was het verschil. Wij hebben veel energie in de wedstrijd gestopt. Als je direct na rust drie keer kansen krijgt en niet benut, terwijl Volendam dat wel een keer doet, dan wordt het nog lastig. Gelukkig konden wij nog drie keer scoren."

Zijn collega (oud-prof) Johan Steur moest na afloop even om de juiste woorden zoeken. ,,Je verwacht dit niet. Wij zijn een goed voetballende ploeg, maar vergeten vaak om wat meedogenlozer te zijn als het gaat om de afronding. Wij hebben het tegen Urk vooral verdedigend laten afweten", zegt hij.

Waar Johan Steur het in eerste instantie niet over zijn lippen kon krijgen, gaf hij later toe dat de titelstrijd voor zijn ploeg zo goed als zeker voorbij is. Maar toch noemde hij nog even de confrontatie die Volendam en Urk nog tegoed hebben tegen SC Genemuiden. ,,Je moet als sportman nooit opgeven." SC Genemuiden is gewaarschuwd.