Winst voor combinatie Schinkel en Korf

Door veertien liefhebbers van PV Flevoland werden afgelopen vrijdag 399 duiven ingemand voor de trainingsvlucht vanaf Duiven. Een vlucht die werd gedomineerd door Tiemen Schinkel en Lub Korf.


De afstand die door de duiven moest worden overbrugd was 82 kilometer. Zowel voor de duiven als de organisatie een goede test voordat het echte seizoen gaat begonnen. De duiven konden weer wat kilometers maken en de organisatie kon uittesten of de apparatuur nog goed werkte.

Deze eerste training viel samen met het paasweekend en dat was reden voor de leden om een klein bedrag bij elkaar te leggen voor enkele leuke prijzen. Zo was er een grote paashaas voor de winnaar.


Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor de winnaar van de vlucht en vier plaatsen bij de eerste tien. Daarmee zetten ze een fantastische reeks neer. Riekelt en Jannie Brands, kampioen van 2021, lieten zien dat ze ook dit jaar de strijd om het kampioenschap zullen aangaan met twee duiven in de top van de uitslag. De rest van de vereniging weet inmiddels welk topniveau ze moeten halen om zich hierbij te voegen. Dubbele Hakvoort behaalde met zijn duiven een keurige 9e en 10e plaats. De duiven zijn hiermee klaar voor het seizoen. De trainingsvlucht werd in het clubgebouw afgesloten met een gezellige feestavond, waarbij maar liefst 56 diploma's voor bijzondere prestaties over 2020 en 2021 werden uitgereikt aan de leden van PV Flevoland.


Volgend weekend gaat het seizoen van start met een wedstrijd in de categorie Vitesse vanuit Boxmeer. Afstand 114 kilometer.