voorbeschouwing

hoofdklasse B


Aftellen is begonnen


Nog zeven speelronden te gaan in de Hoofdklasse B. SC Genemuiden voert de ranglijst aan, gevolgd door Urk. Eemdijk en Volendam geven nog niet op, onderaan is het een kwestie van tijd voor Noordscheschut zal degraderen. Wie volgt de ‘Schutters’ naar de eerste klasse?


In Genemuiden is de spanning voelbaar. Er dreigt lichte paniek te ontstaan nu er paasmaandag twee kostbare punten verloren gingen. Zaterdag moet SC Genemuiden bij De Dijk laten zien dat er niet meer misstappen gemaakt gaan worden. Of wordt de druk te groot?


Het is aan Swift om Volendam met de neus op de feiten te drukken. Hebben de Volendammers de kampioensaspiraties opzijgezet of gaan zij voor de volle buit in de hoop dat de twee koplopers punten laten liggen?


In Sneek wordt in spanning gekeken naar de ontwikkelingen bij ONS Sneek. Twee onverwachte, maar wel klinkende overwinningen in het paasweekend geven moed voor de ontmoeting met Berkum. Het is voor ONS Sneek de kans om uit de gevarenzone te ontsnappen.


Flevo Boys moet na drie nederlagen op rij tegen HZVV laten zien dat euforie van de overwinning op Urk nu wel voorbij is. De ploeg heeft punten nodig om de begeerde hogere klassering tot stand te brengen.


Wil Eemdijk de hoop op de titel niet overboord hoeven te gooien, dan moet NSC Nijkerk op een nederlaag getrakteerd worden. De Nijkerkers moeten in de streekderby winnen om zicht op lijfsbehoud te kunnen houden.


Kan SDC Putten tegenstander Noordscheschut nog dieper in de problemen brengen? De ploeg uit Putten heeft drie punten nodig om de eigen zorgen enigszins te verlichten.


DETO Twenterand moet drie punten thuishouden om op gelijke hoogte met AZSV te komen. De oostelijke confrontatie staat altijd bol van inzet en spanning. Dat zal zaterdag niet anders wezen. De ploeg uit Aalten wil meedoen aan de titelstrijd van de derde periode.


Programma 23 april

Buitenpost - Urk

Noordscheschut - SDC Putten

NSC Nijkerk - Eemdijk        

Swift - Volendam

DETO Twenterand - AZSV

Flevo Boys - HZVV

ONS Sneek - Berkum

De Dijk - SC Genemuiden