Buitenpost eerstvolgende obstakel Urk

Buitenpost is het eerstvolgende obstakel voor Urk in de race om de titel. De opdracht om te winnen lijkt simpel, de wens om die uit voeren is heel wat moeilijker. Buitenpost is vooral op het eigen grasveld een moeilijk te bestrijden tegenstander. Wil Urk SC Genemuiden niet weg laten lopen, dan moeten de drie punten mee naar Urk.


De laatste uitwedstrijd bij Buitenpost werd een ruime overwinning. Maar dat kwam mede doordat de Friezen al snel met tien man kwamen te staan. Maar op 2 oktober 2021 kon Urk maar één keer scoren tegen Buitenpost, dat pas opgeeft als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.


Routine

Trainer Willem Brouwer bouwt aan een nieuw team. Tegen Flevo Boys zette hij twee spelers van JO-19 in de basis en won van de Emmeloorders. Tegen Urk zal dat iets anders zijn. Dan wordt er een beroep gedaan op meer routine. Want tegen de bijna koploper spelen, die ook nog eens de naam Urk meedraagt, brengt een andere aanpak met zich mee. Een groep spelers die bereid is de mouwen op te stropen en de duels niet schuwt.

Het is aan Gert Jan Karsten en zijn team om hier een gepaste strategie voor te zoeken en uit te voeren. Het woord kampioenschap is gevallen en daar past dus geen puntverlies bij. Het is de eerste van de laatste serie van zeven wedstrijden. Ieder duel is vanaf nu een finale.


Enthousiast

De aanhang van Urk is enthousiast aan het worden. Maandag was Sportpark De Vormt gevuld met ruim 1.500 toeschouwers, waarvan ongeveer 150 uit Volendam. Gebaseerd op de reacties vanuit de lokale bevolking zou het best wel eens zo kunnen zijn dat eenzelfde aantal Urkers zich naar Buitenpost zal begeven.

Welke ploeg Gert Jan Karsten uit de hoge hoed zal toveren wordt pas na de donderdagtraining duidelijk. Gekeken moet worden naar de fitheid en inzetbaarheid van een aantal spelers. Urk heeft twee lastige wedstrijden in korte tijd gespeeld. De confrontatie in Buitenpost is de derde in acht dagen.

De 26-jarige Eric van der Vaart uit Maartensdijk is de arbitrale leider. De aftrap op Sportpark De Swadde aan de Jeltingalaan 80 is om 14.30 uur.