n De broers Jan en Auke Woord.
n De broers Jan en Auke Woord. Foto:

Spannende competitie

bij jeugd Het Vizier

Het zijn spannende weken voor de jeugdschutters van Het Vizier. Met nog vijf competitieseries te gaan is het dringen geblazen in de top van de jeugdcompetitie.


Afgelopen donderdag wist Thomas Noorloos aansluiting te krijgen bij de top van het klassement. Met een mooi PR van 58 punten kwam Thomas, die zich wekelijks verbetert, glunderend van de baan. In de Jeugd-klasse is het dan ook bijzonder spannend. Veel van de nieuwelingen verbeteren zich iedere week en dat maakt dat de top vijf van de Jeugdklasse per serie wisselt. Momenteel wordt de lijst aangevoerd door Frank Visscher, die zijn titel van vorig seizoen verdedigt.

De top vijf, met gemiddelden na 15 series van 10 schoten, ziet er als volgt uit: Frank Visscher (69,5), Fokke Bakker (54,6), William Polinder (54,4), Harjan de Vries (53,9) en Hessel Visser (53,5).

De overige schutters in de Jeugdklasse sluiten direct aan, waardoor het met nog vijf competitieseries te gaan een heel spannend slot belooft te worden.


Er was ook nog een bijzonder moment afgelopen donderdagavond tijdens de jeugdavond. Dit seizoen schieten er enkele tweelingen mee met de jeugdcompetitie, namelijk de broers Jan en Auke Woord, en Jaap en Piet van Veen. Opmerkelijk was dat Jan en Auke donderdagavond met exact dezelfde score van 39,8 punten van de baan kwamen.