n Een vol strafschopgebied tijdens een wedstrijd in de eerste speelronde van het Hobbyvoetbal.
n Een vol strafschopgebied tijdens een wedstrijd in de eerste speelronde van het Hobbyvoetbal.

Vlak & Strak komt tekort tegen De Flux

Onder prachtige weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de tweede speelronde van het hobbyvoetbal afgewerkt. Op perfect geprepareerde grasmatten en onder het toeziend oog van talrijke supporters, werd weer een aantal mooie wedstrijden afgewerkt.


Er stond een aantal prachtige affiches op het programma. Te beginnen met een echte derby in de hoogste klasse tussen de voetballers van Vlak & Strak en De Flux. Buiten het veld grote vrienden van elkaar maar tijdens wedstrijden kan het er fel aan toegaan. De Flux was de favoriet, maar de flinke dosis inzet van Vlak & Strak zorgde voor een heerlijke pot voetbal. De Flux kwam op voorsprong door een doelpunt van Jelle Wakker. Hierna was het echter Vlak & Strak dat enkele goede kansen kreeg om de stand gelijk te trekken. Deze werden echter niet benut. Daarnaast had de ploeg pech dat het geen strafschop kreeg toegekend na een duidelijke overtreding. 


Het zat Vlak & Strak dus niet mee. De Flux hield het hoofd koel en nam het initiatief weer over. De aanwezige kwaliteit kwam bovendrijven en door goals van onder andere Klaas Schrijver en Jan ‘Patat’ Kramer werd het uiteindelijk een 4-0 overwinning voor de mannen van De Flux.


In de eerste klasse stond ook de wedstrijd tussen Zwaan Straatwerken en Hout & Ambacht op het programma. Vorig jaar draaiden deze teams bovenin mee, dus was de verwachting dat het een spannende pot zou worden. Het werd echter, mede door twee goals van Jaap Snoek, een klinkende 5-1 overwinning voor het team van Arjan Woort.


Klein & Knip wist zeer knap een gelijkspel te behalen tegen Kraaiennest. Dit jonge team heeft absoluut de potentie om bij de bovenste zes te eindigen. ASE boekte een eenvoudige overwinning op DBF. Binnen 20 minuten stond er al een 3-0 tussenstand op het scorebord, onder andere door een geweldige vrije trap van Gerke Schaap. DBF sputterde in de tweede helft nog wel wat tegen, maar verder dan een eretreffer kwamen ze niet.


In de tweede klasse was het opnieuw het Urker Zalmhuys dat drie punten pakte. Brouwer Woninginrichting is geen makkelijke tegenstander, maar een eenvoudige 3-0 overwinning laat zien dat dit team een serieuze titelkandidaat is.  Ambassadors Football is dit seizoen een nieuw team bij 'het hobby'. Een elftal met een aantal leuke voetballers, die echter nog moeten wennen aan het  niveau van het hobbyvoetbal. Nadat tijdens de eerste speelronde al een 5-2 nederlaag werd geleden, werd er nu opnieuw verloren. Het Haventje was met maar liefst 6-1 te sterk. Geen schande, omdat de tegenstander een ploeg is die hoge ogen gaat gooien in de tweede klasse. Vof Barend Kramer wist zowaar twee doelpunten te maken in hun wedstrijd tegen De Bles/Jeba. Helaas voor Vof Barend Kramer maakte de tegenstander echter vier doelpunten, dus moest er opnieuw genoegen genomen worden met een nederlaag.