n Geert Nentjes wist een puntendeling uit het vuur te slepen.
n Geert Nentjes wist een puntendeling uit het vuur te slepen. Foto:

Belangrijk punt voor darters Twenty Six

Het altijd sterke Team Winsum Sneek was zaterdag de tegenstander van de darters van Twenty Six. Na een spannende wedstrijd hielden de Urker darters een punt over aan het duel met de nummer vier van de ranglijst van de Hoofdklasse in de Superleague.


Team Winsum Sneek kent een aantal zeer gerenommeerde darters, die ervoor moesten zorgen dat de punten werden meegenomen naar het noorden van het land. Het Urker team kon weer beschikken over Geert Nentjes, die ook nog eens in een uitstekende vorm verkeerde.

De Round Robin ronde, nooit een sterk punt van Twenty Six, werd met 7-9 verloren. Geert Nentjes liet wel zien waarom hij nummer 78 staat van de wereld. Hij won al zijn legs in deze ronde. Ook de volgende single partij was van zeer hoog niveau. Tegenstander Rick Hofstra was figurant en verloor de partij met 4-2 van de Urker. Henk Snijder was vervolgens niet gelukkig op de dubbels en verloor zijn wedstrijd met 0-4 van Jurjen van der Velde. Maarten Dirk Woord kreeg vervolgens het publiek weer op de banken. De spannendste pot van de middag werd uiteindelijk verzilverd in een belangrijk winstpunt voor de Urker ploeg door een 4-3 overwinning op Jan Dekker. De Fries Frans van der Weit maakte het Pieter Baarssen hierna erg moeilijk. Baarssen moest lijdzaam toezien hoe de partij uit zijn handen glipte: 0-4.


Tussenstand voor aanvang van de koppelronde is 2-3 in het voordeel van Team Winsum Sneek. Openingskoppel Baarssen/Nentjes wist de eerste koppelpartij met 3-1 te winnen van Van der Velde/Dekker. Snijder en Woord verloren vervolgens nipt met 2-3 van Hofstra en Van der Weit. Als Baarssen en Nentjes ook de één na laatste koppelpartij winnen met 3-0, ligt een overwinning voor het grijpen. De solo leek op voorhand een zekerheid omdat Nentjes vanmiddag niets miste. De laatste koppelpartij moest daarom gewonnen worden. Snijder en Woord verloren echter kansloos met 0-3. Op een 4-5 achterstand lag de druk bij Geert Nentjes om te zorgen voor een puntendeling. In de laatste solopartij was Hofstra opnieuw zijn tegenstander. Het werd nooit echt een wedstrijd, ondanks het hoge niveau van beide kanten. Nentjes wist met 4-2 te winnen en daarmee de eindstand op 5-5 te brengen. 

Zaterdag 30 april staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt 't Vrijthof Allstars op bezoek. De gasten staan een plekje boven Urk, dus het belooft op voorhand een spannende pot te worden.


Aanstaande zaterdag gaat een kersvers team van DV Urk een gooi doen naar een plek in de overgangsklasse. Om dat te bereiken moeten er tijdens de komende weken drie wedstrijden afgewerkt worden in poulevorm, waarbij de groepswinnaar zich plaatst voor de overgangsklasse. Het team van captain Johannes Bakker bestaat uit Jan Korf, Pieter Romkes, Geert Hemelrijk, Meindert de Boer, Kees de Vries, Okke Weerstand en Gerrit Snoek. Zaterdag komen Texsaloon Strijders uit Ermelo op bezoek. De wedstrijd start om 13.00 uur in het clubgebouw van De Rake Gooier aan de Vormtweg.

n Geert Nentjes wist een puntendeling uit het vuur te slepen.