Actie uit de wedstrijd DETO-Urk eerder dit seizoen.
Actie uit de wedstrijd DETO-Urk eerder dit seizoen.

Urk wacht DETO Twenterand

Sport SV Urk

Na de 4-2 winst van DETO Twenterand op AZSV ging het in Vriezenveen maar over een ding: volgende slachtoffer is Urk. De ploeg uit Vriezenveen is bezig aan het beste seizoen ooit in de Hoofdklasse. Urk wacht op Sportpark De Vormt een tot op het bot gemotiveerde tegenstander die de koploper een lesje wil leren.

Vol aan de bak. Dat is de opdracht die de spelers van Urk zichzelf gaan geven deze week. En zoals aanvoerder Bennie Dunnink aangeeft: met de borst vooruit. Alleen dan kan de koppositie met verve worden verdedigd en wellicht worden verstevigd.

De vraag is of de captain van Urk op tijd hersteld is van zijn liesblessure. ,,Ik ga er alles aan doen om mee te kunnen doen. Ik wil de eindfase samen met mijn ploeg meemaken.” Een tweede vraagteken is William de Boer. Hij heeft hamstringklachten en kon daardoor ook al niet meedoen tegen Buitenpost. ,,Opgelopen tijdens de training van vorige week donderdagavond.”

DETO Twenterand is al zeven wedstrijden ongeslagen. Dat zegt genoeg over de vorm en kwaliteiten waarover de oostelijke ploeg beschikt. SC Genemuiden kan erover meepraten. Eerder dit seizoen snoepte DETO Twenterand twee punten af van de Genemuiders. Dat was mede aanleiding om, direct na de winst van vorige week zaterdag op AZSV, de wedstrijd tegen Urk gespreksonderwerp nummer een te maken. De complete selectie knikte eenstemmig op de vraag of Urk het volgende slachtoffer gaat worden.

Marcel Roeleveld uit Vinkeveen is de arbitrale leider. Om 15.00 uur wordt de wedstrijd door hem in beweging gezet.