Bennie Dunnink:

‘Winst en bovenaan’

Zijn wedstrijd in Buitenpost duurde maar 40 minuten. Captain Bennie Dunnink baalt dat hij de winst van zijn ploeg niet binnen de lijnen kon meemaken. Hij moet nog maar afwachten of zijn liesblessure zaterdag genezen is. Toch overheerst het positieve omdat zijn ploeg de drie punten meenam van de Friese klei en daardoor weer koploper werd.


De drie punten die aan het totaal van Urk werden toegevoegd stemmen de aanvoerder tot tevredenheid. En dat ondanks het soms matige spel van zijn ploeg. ,,Wij horen eigenlijk op een makkelijkere manier van Buitenpost te winnen. Als wij in de eerste helft 2-0 maken dan wordt het een stuk makkelijker”, aldus Bennie Dunnink.

Nu zijn ploeg aan de leiding gaat, komt de aanvoerder zelfverzekerd met een statement voor zijn ploeg: ,,Vanaf nu moeten wij niet meer kijken naar wat andere ploegen doen. Wij moeten van onszelf uitgaan. De borst vooruit, dat begint met de wedstrijd tegen DETO Twenterand. Wij hebben nu alles in eigen hand en dus moeten wij ervoor gaan.”


Willem Brouwer

De trainer van Buitenpost, Willem Brouwer, spreekt over een typische 'nul-nulwedstrijd': ,,De gelukkigste heeft gewonnen. Het verschil tussen beide ploegen was niet groot. Urk voetbalde matig voor een topploeg, maar heeft een sterke ploeg met stevige kerels.” 

De ervaren trainer gaat echter voorbij aan de tekortkomingen van zijn eigen ploeg en de door hem opgedragen speelwijze, waarbij minimaal vijf spelers van buiten het dorp zijn gehaald. De aanpak van ‘lange halen, snel thuis' is daardoor niet veranderd. Een speelmethode die in het hedendaagse voetbal niet tot grote successen leidt.