n Jacob Snoek, Herman Spel, Mark Sonneborn en Harm Snoek tijdens de ondertekening van de contracten.
n Jacob Snoek, Herman Spel, Mark Sonneborn en Harm Snoek tijdens de ondertekening van de contracten.

Nieuw trainersduo ZVV Urk

Het bestuur van ZVV Urk heeft afgelopen vrijdagavond, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen LTC, het nieuwe trainersduo voor de komende twee seizoen gepresenteerd. Twee oude bekenden, Herman Spel en Mark Sonneborn uit Lelystad, staan vanaf het seizoen 2022-2023 aan het roer bij de Urker zaalvoetbalvereniging.


De keuze van ZVV Urk voor Spel en Sonneborn is geen verrassing. Beide trainers hebben in het recente verleden altijd met plezier en enthousiasme op Urk gewerkt. In het begin van het vorige decennium kwam Herman Spel al naar ZVV Urk/Bakkerij de Kof, eerst nog als assistent van Marcel Koppenol, later keerde hij terug als hoofdcoach samen met Mark Sonneborn, om het stokje over te nemen van Ed Abels.


Kampioenschappen

In die periode wist Spel met Urk/Bakkerij de Kof tweemaal het kampioenschap van de Topklasse F te veroveren in het seizoen 2014-2015 en 2016-2017. In het seizoen 2015-2016 wist het team zich niet te handhaven in de Eerste divisie, wat de seizoenen na de tweede promotie wel lukte. Ook werd in het seizoen 2016-2017 gestreden om de dubbel, maar de bekerfinale werd helaas verloren van ZVV Reuz.


Gegroeid

Onder coach Herman Spel en assisten Mark Sonnneborn zijn de Urker spelers in die periode gegroeid naar een gedegen Eerstedivisieploeg. De oefenmeesters uit Lelystad zijn ervan overtuigd dat het team de komende seizoenen kan blijven acteren op het één na hoogste niveau en zich zal ontwikkelen tot een stabiele klant in de Eerste divisie. Hierbij staat voorop dat de komende jaren vers bloed zal blijven doorstromen en de ontwikkeling van jonge talenten opnieuw een speerpunt wordt binnen ZVV Urk.
De afgelopen seizoenen heeft ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 aangetoond dat het de topploegen in de Eerste divisie goed partij kan bieden. Spel en Sonneborn verwachten dat er de komende jaren nog mooie dingen te gebeuren staan.