n Albert Jan Meun en Hendrik Keuter, installatiemonteurs bij Hakvoort Professional.
n Albert Jan Meun en Hendrik Keuter, installatiemonteurs bij Hakvoort Professional. Foto:

De werkweek van Hendrik Keuter en Albert Jan Meun, installatiemonteurs bij Hakvoort Professional.


Hendrik Keuter (50) is getrouwd met Petra van Urk (48). Samen hebben ze vijf kinderen; Anne-Maria (24) getrouwd met Frans, Albert (22), Klaas-Lucas (18), Kristy-Anne (17) en Patrick (16). Hendrik is al 33 jaar werkzaam bij Hakvoort Professional.

Albert Jan Meun (46) is getrouwd met Evalien Winter (40). Babet (18), Jan (15) en Cornelis (10) zijn hun drie kinderen. Albert Jan is 15 jaar in dienst bij Hakvoort Professional.

Als installatieteam mogen wij dagelijks nieuwe keukens inrichten bij klanten die professioneel voedsel bereiden. Wij komen bij veel verschillende klanten in diverse marktsegmenten, zoals hotels, sterrenrestaurants, recreatieparken, onderwijs- en zorginstellingen. Geen dag is hetzelfde.

Omdat wij alle apparatuur zoals afzuiginstallaties, koel- en vriescellen, frituurovens en kook- en braadapparatuur zelf  aansluiten en installeren, bestaan onze installatiewerkzaamheden uit verschillende technieken: lucht-, koel-, water- en elektrotechniek.

Wij worden doorlopend getraind in deze technieken, om onze producten te kunnen installeren en aan te sluiten. Deze trainingen worden intern of extern in binnen- en buitenland gegeven. Meestal is dat door het brengen van een bezoek aan de fabrikant.

De variatie in verschillende technieken en klanten in diverse marktsegmenten maakt het werk ontzettend leuk. 

Maandag: Om ongeveer 6.35 uur word ik (Hendrik) opgehaald door mijn collega (Albert Jan). Wij starten vanuit het hoofdkantoor in Emmeloord. In de kantine wisselen we, onder het genot van een bak koffie, nieuwtjes uit met elkaar. Om 7.00 uur gaan we naar het kantoor, waar op de balie de dag-samenvattingen en werkopdrachten klaarliggen voor de dag of de komende dagen. Deze spreken we door met één van de drie projectleiders. Wij weten dan precies wat er op deze dag of in deze week moet gebeuren.

Wij werken in teamverband, dat betekent dat wij altijd met zijn tweeën in onze bus naar een project toe gaan. Het kan ook zijn dat we met meerdere installatiemonteurs bij een project aanwezig zijn, zoals vandaag. Samen met twee collega's uit Venlo zijn we deze dag aan het werk in Safaripark Beekse Bergen. In juni 2021 is 'De AfricaClub' in het safaripark getroffen door een grote brand. Er wordt inmiddels druk gewerkt aan de opbouw van een nieuw hoofdgebouw, waar wij voor het restaurant een compleet nieuwe keuken inclusief koel- en vriescellen mogen realiseren. Wij gaan de koel- en vriescellen opbouwen, terwijl onze collega’s uit Venlo van start gaan met het installeren van de grootkeukenapparatuur. 

Onze collega en chauffeur Wouter de Vries komt de koel- en vriescellen afleveren. Gezamenlijk laden wij deze uit de vrachtwagen en starten wij met de opbouw van de cellen. Deze bestaan uit verschillende panelen die je met sloten aan elkaar koppelt. Na het opbouwen van de koel- en vriescellen gaan wij de cellen netjes afkitten en afwerken. Hierna starten wij met de koeltechnische werkzaamheden; het monteren van de verdampers en compressors. 

Als de werkdag voorbij is, rijden we samen naar huis.

Dinsdag: Vandaag reizen wij af naar Groenlo. We komen aan bij Café de Kroon, waar we hartelijk onthaald worden door eigenaar Frans en zijn dochter Aniek. Frans vertelt dat hij al 38 jaar klant is bij Hakvoort en dat dit de laatste verbouwing voor hem zal zijn, omdat zijn dochter Aniek het bedrijf overnemen. De keukenapparatuur is vorige week al geleverd, zodat Frans en zijn personeel de spullen al uit konden pakken. Zo kunnen wij direct beginnen met installeren van de diverse apparatuur: vaatwas-, afzuig-, kook- en braadapparatuur. Wij laten een mooie keuken achter voor de volgende generatie en met een voldaan gevoel rijden we weer naar huis.

Woensdag: Eet & Drinkerij de Stadskamer in Hasselt is vandaag onze werkplek. Hier gaan wij een nieuwe afzuiginstallatie, een glazenspoelmachine en keukenapparatuur installeren. De afzuigkap wordt geplaatst aan de muur en hierna installeren wij de apparatuur onder de afzuigkap en gaan wij de installatie technisch aansluiten. Vervolgens installeren wij de glazenspoelmachine en dan zit de dag er alweer op. Na een drukke dag voelt het goed als de klant aangeeft tevreden te zijn met zijn nieuwe keuken.

Donderdag: Wij mogen nieuwe keukenapparatuur plaatsen bij sportcomplex Het Baken in Zeewolde. Bij aankomst gaan we lossen en plaatsen we de apparatuur op de juiste plek. Alle apparatuur wordt waterpas gezet, aan elkaar gekoppeld en aangesloten op de technische aansluitpunten. Deze punten moeten altijd binnen 1,5 meter bereikbaar zijn. Hierna wordt de apparatuur in bedrijf gesteld en afgesteld en volgt de uitleg aan de klant. 

 

Vrijdag: De laatste klus van deze week is bij de Ziggo Dome in Amsterdam, waar we koel- en vriescellen gaan plaatsen. De cellen waren al geleverd, dus we kunnen meteen aan het werk met uitpakken en de cellen op de juiste plaats zetten. Na de opbouw van koel- en vriescellen moeten deze keer de compressors binnen aan de muur geplaatst worden. Ik ga bezig met het afvullen van het systeem en Albert Jan gaat het elektrische gedeelte aansluiten. Ondertussen horen wij van een collega dat hij in Lelystad bezig is met het inrichten van een opvanglocatie voor Oekraïners. Als we klaar zijn in Amsterdam, rijden we naar Lelystad om onze collega daar een handje te helpen. 

We mogen terugkijken op een mooie en innoverende week, tijd om het weekend te vieren. 

n Keuken in aanbouw.
n Collega Wouter helpen bij het uitladen.
n Mooie nieuwe keuken voor een trouwe klant.
n Albert Jan bezig op het dak met de afzuiginstallatie.