Bekneld op trawler


Willem Kramer (55) van de Willem-Alexanderlaan 42 heeft vrijdagochtend zeer angstige momenten beleefd toen hij aan boord van een trawler bekneld raakte.

Willem werkte namens Scheepsbouwkundig Bureau Herman Jansen mee aan een stabiliteitsproef, toen plotseling een zwaar gewicht in beweging kwam. Hij raakte minutenlang bekneld tussen dat gewicht en de verschansing. Willem hoorde iets knappen in zijn rug, verloor het gevoel in de benen en dreigde het bewustzijn te verliezen. Uiteindelijk werd hij bevrijd en in het ziekenhuis van Alkmaar onderzocht. Daar bleek zijn staartbot gebroken te zijn. Van schade aan de organen was gelukkig geen sprake.


'Waar is Mirjam?'

De schrik zat er goed in zondagavond bij de familie Kelemen. De 4-jarige Mirjam, dochter van dominee Csongor en Alie Kelemen, was bij haar bèbe en bes die op haar pasten vanwege de kerkelijke activiteiten van haar ouders. Mirjam bleek plots zoek te zijn. Via social media werden al snel oproepen gedeeld. Veel plaatsgenoten hielpen met zoeken en later is ook de politie ingeschakeld. Speeltuinen en sloten werden afgezocht. Een uur en een kwartier later, nét voor negen uur, trof haar bèbe haar ongedeerd en nietsvermoedend aan op de achterbank van de auto. 


Bingo op de bak

Zaterdag 30 april is er weer bingo op de bak. De speelboekjes (5 ronden) zijn voor 2,50 euro te koop bij Intertoys en tankstation De Pam aan de Urkerweg.