n Een gevaarlijke aanval van ZVV Urk/Bakkerij De Kof op het doel van LTC.

Zaalvoetballers kloppen LTC

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof hadden vrijdagavond geen kind aan hekkensluiter LTC uit Assen. De Drenten werden met een 8-0 nederlaag terug naar huis gestuurd.

De bezoekers waren met slechts één wissel naar Urk gekomen en hadden door personele problemen flink moeten zoeken naar 'beschikbare' spelers. Het was vooraf al wel duidelijk dat ZVV Urk/Bakkerij De Kof het aan zijn stand verplicht was om de drie punten in eigen huis te houden.
Vanaf de aftrap lag het initiatief bij de Urkers, die echter een zich met hand en tand verdedigend LTC tegenover zich zagen. Klaas Jelle Romkes schoot ZVV Urk vrij snel op voorsprong, maar de minuten daarna verschenen de Assenaren drie keer vanuit de omschakeling gevaarlijk voor het doel van Marinus Bakker. Deze wist zijn doel schoon te houden, maar het schudde de mannen van coach Andy de Jong wel wakker. Opnieuw Klaas Jelle Romkes, Jelbert Loosman, Riekelt Snoek en Albert Hendrik Romkes zorgden met vier doelpunten voor een comfortabele 5-0 ruststand.

Uitspelen

De tweede helft werden er door het Urker team niet of nauwelijks kansen weggeven aan LTC. Het duurde echter wel een tijdje voordat de voorsprong verder werd uitgebouwd, waarbij tevens meespeelde dat de tank bij de meeste spelers van LTC aardig begon op te raken. Riekelt Snoek, Kees de Boer en een eigen doelpunt van Leon Nanuru zorgden uiteindelijk voor een 8-0 uitslag in het voordeel van ZVV Urk.