Böhm wint met foto's klederdracht


Vierdejaarsstudent Ezra Böhm van de Fotovakschool in Amsterdam heeft een prijs gewonnen met onder andere foto's van Urkers in klederdracht. De Utrechter nam een Sony World Photography award in ontvangst voor zijn fotoserie 'The identity of Holland' en krijgt de titel 'Student Photographer of the Year 2022'. In Londen hangen in de 'exhibition' twee foto's van Urkers in klederdracht. 


Drie lezingen Jaap
Bakker naar één

De drie avonden met Jaap Bakker in museum Het Oude Raadhuis, met als thema Urk tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn samengevoegd tot één bijeenkomst op vrijdag 29 april. Die van 27 en 28 april komen daarmee te vervallen. Aanmelden voor 29 april kan nog steeds aan de balie in het museum of via museum@urk.nl. De kosten zijn 5 euro, aanvang om 19.30 uur.

JONG

Kanoën in Giethoorn - Vrijdag gaat de jeugd (10plus) kanoën in Giethoorn. Vertrek om twee uur vanaf 't Jeugd, kosten 15 euro. Aanmelden kan bij Luut: 06-20331101. 

Mountainbikeclinic - Zaterdag is er voor de jeugd een mountainbikeclinic. Vertrek om elf uur vanaf 't Jeugd. Deelname kost vijf euro voor fiets en helm. Opgeven via eize@caritasurk.nl (naam en leeftijd).