Voorbeschouwing

Hoofdklasse B


Eerste beslissing kan zaterdag vallen

Speeldag 25 kan de eerste beslissing brengen als het gaat om degradatie. Als ONS Sneek wint en Noordscheschut de punten laat liggen bij De Dijk, dan is het einde verhaal voor de ploeg uit Drenthe. Bovenaan is het ongemeen spannend en het lijkt erop dat de beslissing pas in de slotfase van de competitie gaat vallen.


Kan Urk zich weer optimaal opladen voor de thuiswedstrijd tegen DETO Twenterand? In de heenwedstrijd kwam Urk als koploper naar Vriezenveen. De ploeg van Gert Jan Karsten leverde twee kostbare punten in.

SC Genemuiden krijgt Swift op bezoek. Er is een vorm van paniek aan het ontstaan in Genemuiden, zo blijkt uit verschillende reacties uit het kamp van de selectie uit Tapijtcity. Als de bezoekers winnen, dan is het hoofdklassersschap zo goed als zeker gecontinueerd.

Eemdijk zit op het vinkentouw en moet bij Berkum winnen om te kunnen blijven volgen. En misschien wel om naast SC Genemuiden te komen. De Zwolse thuisclub heeft de punten hard nodig.

Het verschil tussen Noordscheschut en De Dijk bedraagt zestien punten. Toch is de Amsterdamse ploeg nog lang niet veilig. Winst kan helpen om iets te kunnen klimmen op de ranglijst. In dat geval wacht Noordscheschut een sfeerloze terugreis naar Drenthe.

Is Volendam hersteld van het puntverlies van de laatste weken? Dat moet blijken als Flevo Boys zaterdag op bezoek komt. Voor de thuisclub de laatste kans om in de race te blijven, voor de Emmeloorders draagt winst bij tot een grotere kans op lijfsbehoud.

In Aalten wacht de zware opdracht voor Buitenpost om AZSV in toom te houden. Winst betekent dat het kansenpercentage stijgt om de nacompetitie te ontlopen. AZSV is onberekenbaar en kan zomaar een offday hebben.

ONS Sneek is bezig met een opleving die zijn weerga niet kent. De vraag is alleen of HZVV wil meewerken en de droom van de ploeg uit Sneek niet uiteen laat spatten.

Het verschil tussen SDC Putten en NSC Nijkerk bedraagt negen punten in het voordeel van de Puttense ploeg. Maar dat telt niet in de derby tussen deze rivalen. De bezoekers gaan voor de laatste kans en dus kan het er stevig aan toegaan.


Programma 30 april

SC Genemuiden-Swift

SDC Putten-NSC Nijkerk

Volendam-Flevo Boys

AZSV-Buitenpost

Berkum-Eemdijk

HZVV-ONS Sneek

De Dijk-Noordscheschut

Urk-DETO Twenterand