n Een kiekje om te bewonderen van Jennie Roskam: ,,Avondbloesem in het Oude Dorp.'' Jennie heeft met deze foto een Oud Urk-bon van 50 euro gewonnen. Deze kan opgehaald worden bij balie van Het Urkerland, Het Spijk 4.
n Een kiekje om te bewonderen van Jennie Roskam: ,,Avondbloesem in het Oude Dorp.'' Jennie heeft met deze foto een Oud Urk-bon van 50 euro gewonnen. Deze kan opgehaald worden bij balie van Het Urkerland, Het Spijk 4. Foto:

Urk in lentesferen

Op de oproep om je lentefoto naar de redactie te sturen, werd massaal gereageerd. Veel soorten foto's kwamen binnen; elk met een eigen verhaal. Van kinderen met lammetjes tot de uitgestrekte fleurige tulpenvelden in de polder. Het was dus een flinke kluif om hier de leukste, grappigste, schattigste en meest bijzondere foto's uit te kiezen. Met uiteindelijk ook een winnaar; die wordt verrast met een cadeaubon van Oud Urk van 50 euro. Op deze pagina een selectie foto's van een Urk dat de lente viert én van harte omarmt.

n Een prachtige foto van een mus die zijn jong voedt, van Jantine Koffeman.
n Jelena deelde deze schattige foto: ,,Lentefoto van onze Eize in het tulpenveld.''
n Femke Kaptijn zond dit gezellige kiekje toe: ,,Elise en Ellie Kramer bij de lammetjes.''
n ,,Hierbij mijn twee best gelukte lentefoto's van de ganzenkuikentjes op de Witte Zandvlakte'', laat Jacob Ras weten.
n ,,Onze Stonie geniet volop van de lente!'', deelt Gertiene Woort.
n Andries de Vries stuurde deze treffer naar de redactie: ,,Tulpen, gele kwikstaart en nestmateriaal betekent lente. Al was het deze zondagmorgen nog wel koud met de oostenwind rond de klok van 6 uur. Maar de moeite waard.''
n William de Boer schoot dit plaatje van vochtige wilde appels in de bloei..