Stoppen met roken


Ik Stop Ermee geeft binnenkort een cursus om te stoppen met roken. Deze vindt op dinsdag 24 mei van 18.00 tot 22.30 uur plaats in De Koningshof. De cursus is gratis voor inwoners van Urk. Aanmelden kan door voornaam, achternaam en e-mailadres te mailen naar info@ikstopermee.nl of te bellen naar 020-7005113.


Prijzen ophalen

Enkele prijzen zijn nog blijven liggen na de goededoelenactie in de Poort. Het gaat om een Urker werkpakje (nummer 065805) en een Urker deken en kussen met de tekst Genacht (nummer 065557). Op te halen bij Loes van Veen, Zuiderpalen 24.

BIBLIOTHEEK

Energieloket - Iedereen die vragen heeft over energie besparen en energiezuinig wonen, kan woensdagmiddag van half drie tot half vijf terecht in de bibliotheek terecht voor onafhankelijk advies van Energieloket Flevoland.

Financieel spreekuur - Voor wie moeite heeft om rond te komen of vragen heeft over allerlei financiële kwesties, is er één keer per maand een gratis financieel spreekuur. Deze keer vindt het aanstaande maandag van 14.00 tot 15.00 uur plaats. Een afspraak maken is niet nodig.

Leerwerkloket - Elke eerste en derde maandag van de maand is er in de bibliotheek het Leerwerkloket. Dit is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het bijblijven op hun vakgebied of het oriënteren op ander werk. Ook werkenden, werkgevers en aanstaande studenten zijn van harte welkom. Het advies is gratis.

Harnold Smit - Op dinsdag 3 mei geeft Harnold Smit van tien uur tot half twaalf de workshop papierknipkunst. Een kaart bestellen kan via flevomeerbibliotheek.nl of aan de balie. Deelname is gratis.

Alberte Jonkers - Op woensdag 4 mei geeft Alberte Jonkers van tien uur tot half twaalf een workshop waarbij een lekkere douchegel, lotion of geurtje gemaakt kan worden voor Moederdag. Een kaart bestellen kan via flevomeerbibliotheek.nl of aan de balie. Deelname is gratis.

Vrijdag Blijdag - Op de Vrijdag Blijdag van 6 mei komt Theater Tim met de voorstelling 'Dapper zijn', waarin Tim en Aagje van elkaar leren. Kaarten zijn te verkrijgen via flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie. Elke kaart is geldig voor één kind, ouder/verzorger heeft geen kaart nodig.

Hartstichting - Van 6 tot en met 28 mei kunnen mensen elke donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur hun bloeddruk laten meten. Het meten is gratis. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld.

Digi Café - Voor iedereen die wel een telefoon of tablet heeft, maar er nog veel vragen over heeft, is er vrijdagmorgen van tien tot twaalf uur het Digi Café. Hier is iemand aanwezig die allerlei vragen kan beantwoorden. Iedereen is welkom.

De bibliotheek is 5 mei gesloten.

VERLOREN

z Horloge, omg. Petrus Dathenusschool. Tel. 06-57266136.

z Zwart met donkerblauwe Yabber-jongensfiets. Lichten in de velgen.

z Sleutelhanger geel met smiley. Omg. Het Dok. Tel. 06-19407250.

z Autosleutels in roze met zwart etuitje. Omg. Damlaan/Het Roer.