Nortec wint topper in de tweede klasse

De wedstrijd waar afgelopen zaterdag bij het Hobbyvoetbal de meeste aandacht naar uitging, was die tussen Nortec en het Urker Zalmhuys in de tweede klasse. Beide ploegen waren nog zonder puntverlies en dus waren de belangen groot.

Het Urker Zalmhuys begon als favoriet aan de wedstrijd, maar het was Nortec dat tijdens de beginfase twee keer wist te scoren. Een voorsprong die de hele eerste helft op het scorebrod bleef staan. Het Urker Zalmhuys voerde in de rust enkele wissels door, wat gelijk resulteerde in de aansluitingstreffer. Nortec liet het echter niet verder komen en speelde de wedstrijd professioneel uit. Het Urker Zalmhuys kwam niet verder dan een paar afstandsschoten en nadat Nortec voor de derde maal wist te scoren was de wedstrijd gespeeld. Nortec blijft ongeslagen aan kop in de tweede klasse, samen met Het Haventje. Die ploeg boekte eveneens zijn derde overwinning op rij. Ditmaal was de ploeg met 6-2 te sterk voor Vof Barend Kramer, dat nog puntloos onderaan staat. Coenen/Werckpost blijft in het spoor van de twee koplopers na een knappe 2-0 overwinning op de Bles/Jeba.

Ambassadors Football had na twee wedstrijden nog geen punt verzameld na twee dikke nederlagen. Er moest afgelopen zaterdag uit een ander vaatje getapt worden. Tegenstander was Kramer Fish/Gebr. Meun, een ploeg die normaliter geen grote nederlagen te verwerken krijgt. De wedstrijd ging gelijk op, maar het was Ambassadors Football dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Dit zorgde voor verwarring bij Kramer Fish/Gebr. Meun dat vervolgens de weg helemaal kwijt was. Ambassadors Football liep nog voor rust uit naar een 3-0 voorsprong. In de rust volgde een donderspeech bij Kramer Fish/Gebr. Meun die resulteerde in de aansluitingstreffer direct na de hervatting. Twee vlijmscherpe counters waren het antwoord van Ambassadors Football, waardoor de stand op 5-1 kwam en de ploeg zowaar weer naar boven kan kijken.

In de eerste klasse zijn het Flevo Elektro en ASE die nog zonder puntverlies zijn. Flevo Elektro won gemakkelijk met 3-0 van Noordzee International en ASE boekte een moeizame 1-0 overwinning op Zwaan Straatwerken. Ook Klein & Knip kon zijn eerste overwinning noteren. Na een ware kraker tegen Van Veen Gevelrenovatie werd er uiteindelijk met 3-2 gewonnen. Alhoewel Van Veen Gevelrenovatie een heuse aankoop in de persoon van Jan Ras heeft, wil het nog niet vlotten dit seizoen. Alle wedstrijden werden tot nu toe verloren en dus moet de ploeg komende weken aan de bak om een plek bij de eerste zes ploegen op de ranglijst te bemachtigen. Verder stond de topper op het programma tussen Hout en Ambacht en De Flux. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dus was een gelijkspel een logische uitkomst: 2-2.