Goede vangsten witvissers

De witvissers stonden zaterdag alweer voor de derde wedstrijd in de zomercompetitie. Er werd gevist in de Lange Sleat in Lemmer.


Vooraf was er toch wel angst dat de wind goede vangsten in de weg zou staan, maar niets bleek minder waar. Het waren vooral de kopstekken waar goed werd gevangen. De loting is daarom vaak bepalend voor de hoeveelheid vangst van een visser.

Johannes Hakvoort had niet goed geloot. Hij zat midden in het parcours, maar desondanks wist hij toch 8,360 kilo ter weging te brengen, goed voor een derde plaats.

De vis van de dag werd gevangen door Adriaan den Hartog. Hij wist een winde te vangen van ruim twee kilo. Met veel moeite wist hij deze binnen te halen, wat op zich al knap was omdat hij met zeer dunne lijn vist. Deze vangst levert hem gelijk een voorlopige eerste plaats op in het klassement van de zwaarste vis van de competitie.

De winnaar van vandaag werd Thijs de Langen, met maar liefst 20,420 kilo aan brasem. Hij wist zijn kopstek goed te benutten. Aan de andere kant op kop was het Andries de Boer die in aantal niet minder vis gevangen had, alleen zijn brasems waren minder van gewicht. Maar desondanks toch een totaal gewicht van 12,760 kilo, dat hem een tweede plaats opleverde.

In het klassement gaat Johannes Hakvoort aan de leiding na drie wedstrijden. Maar met nog acht wedstrijden te gaan is het zeker nog niet beslist. De volgende wedstrijd op zaterdag 7 mei is ook op dit water, maar dan alleen met de vaste stok.