n Albertine Kaptijn (l), Alissa Bakker (r) en Marijke Schreuder (b).
n Albertine Kaptijn (l), Alissa Bakker (r) en Marijke Schreuder (b).

Acrogymteams in actie in Den Bosch en Varsseveld

Maar liefst 14 acrogymteams van CGV Urk kwamen afgelopen zaterdag in actie tijdens wedstrijden in Den Bosch en Varsseveld. De geleverde prestaties waren opnieuw van hoog niveau.


Voor Merel, Elena en Lieke was het de eerste plaatsingswedstrijd van het seizoen. Zij doen mee in de C-lijn, waar de moeilijkheidsgraad heel hoog ligt en er twee oefeningen getoond moeten worden. Doel was het halen van de limiet voor het NK en dat lukte. Met twee keurige oefeningen eindigden ze op een vierde plaats.

De D/E-teams mochten hun oefening laten zien op het ONK, de finale voor de beste teams van District Oost. E-jeugd duo Nienke Ruis en Marinthe Schraal werd zesde, Christy Tol en Amy Jansen behaalden hier de tweede plek. In dezelfde categorie maar dan bij de groepen behaalden Daniek Bennik, Lubette Kramer en Daimy Visser het zilver. Antina Wezelman, Anne-Gees Kaptijn en Noa Visscher scoorden het hoogst en mogen zich Oost-Nederlands Kampioen noemen.

Bij de junioren deden drie duo's mee. Emma Hoefnagel en Ellen Visser schopten het tot een zesde plek. Alissa Bosma en Annelin de Boer waren goed voor brons. Noah Wezelman en Jacolien Lens lukte het om kampioen te worden.

E-senioren Myrthe de Boer en Carlijn Visser draaiden een nette oefening en werden zevende.

Daarna was de D-lijn aan de beurt. Albertine Kaptein, Alissa Bakker en Marijke Schreuder waren het beste jeugdteam en werden districtskampioen.

Junioren Anne-Gre Bosma en Ente Pasterkamp wisten opnieuw als kampioen op de hoogste tree van het podium te eindigen.

In de oudste categorie werden Sanne Kramer en Mirthe Post knap tweede. Mary-Anne Loosman, Jelina Kramer en Romy Bakker deden ook mee bij de D-senioren en eindigden als vierde. Emma van den Berg, Marije Kaptijn en Esmay Pasterkamp scoorden hier genoeg voor de zilveren plak.

Alle Urker D/E-teams wisten zich te plaatsen voor de landelijke halve finale op 21 mei, waar gestreden zal worden om een NK-ticket.

Foto: Albertine Kaptijn (links), Alissa Bakker (rechts) en Marijke Schreuder (boven).