Vrouwen SV Urk bijna kampioen

De vrouwen van SV Urk stapten afgelopen zaterdag met een makkelijke 11-0 overwinning van het veld van Marknesse. De ploeg heeft nu nog één punt nodig om het kampioenschap binnen te halen.

Voorafgaande aan de wedstrijd hielden de spelers van Urk en Marknesse één minuut stilte in verband met de vermissing van Wilco de Groot. Na dit indrukwekkende moment ging de wedstrijd van start en bleek al snel dat Urk een maatje te groot was voor de ploeg uit de polder. Er werd lustig op los gecombineerd, wat na negentig minuten elf doelpunten en de winst van Urk opleverde.

De eerstvolgende wedstrijd van Urk is op zaterdag 14 mei, thuis tegen Tonego. Het team van Jan Jelies heeft in dat treffen genoeg aan een gelijkspel, om de titel in de vierde klasse binnen te halen. ,,We willen er die dag iets moois van maken'', aldus Jelies. ,,Nog nooit eerder lukte het SV Urk om te promoveren naar de derde klasse. Al die jaren gingen we heen en weer tussen de vierde en vijfde klasse. Nu kan het vrouwenvoetbal na jaren van bouwen aan een jeugdopleiding eindelijk omhoog met het eerste. Een mijlpaal die gevierd mag worden.''