Afbeelding

Prachtige Van Urk Voeding Lenteloop

Onder prachtige omstandigheden schoten de ruim 70 lopers uit de startblokken voor de historische eerste Lenteloop op Urk. Nabij het Lemsterstrand was een mooie start- en finishplek ingericht met uitzicht over het IJsselmeer.


Freek Koffeman pakte gelijk een voorsprong op de concurrentie en gaf deze niet meer uit handen. Freek finishte in 16.57 minuten, voor Jan Sinke die tweede werd in 17.24. Op de derde plek eindigde Jan Loosman in een knappe tijd van 18.16. Bij de dames pakte Dinie Ras de eerste plaats in 19.00 en overall werd ze vijfde. Jantine Loosman werd tweede in 19.39. De derde plaats was voor Annemiek Dekker in 21.16.

Ondanks de drie korte klimmetjes was het een snel parcours, waar de lopers weinig last hadden van de wind. Na afloop kregen de lopers een goodiebag met eigen producten van Van Urk Voeding en een kortingsbon van Klif18. Het drinken was gesponsord door de plaatselijke Jumbo. De lopers konden niet anders dan enthousiast zijn over de Lenteloop en deze loop krijgt daardoor volgend jaar zeker een vervolg.