Johannes Schinkel wint Boxmeer


Door 18 liefhebbers van PV Flevoland werden vrijdag 448 duiven ingemand voor de eerste wedstrijd van het seizoen, een vlucht vanaf Boxmeer. Geen makkelijke start voor de duiven met een redelijk krachtige wind.

De winst was weggelegd voor Johannes Schinkel. Een fantastische prestatie. De toppers van vorig jaar, Riekelt en Jannie Brands, zijn ook dit jaar weer vanaf de eerste vlucht bij de eersten te vinden met geweldige klasseringen op plek 2, 3 en 4. Op plaats 5 en 7 prachtige prestaties van Bertram van Zuiden. De top tien wordt gecompleteerd door Tiemen Schinkel en Lub Korf op de plaatsen 6,8,9 en 10.

Bij de jeugd was de eerste plaats voor Wouter Kroon en eindigde Leontien Bonestroo als tweede.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma, dit keer vanuit Weert. Een afstand van 158 kilometer.


SV Urk/Leroy Plus behaalt eerste plek

Het B-team van Urk/Leroy Plus heeft zaterdag overtuigend de eerste plaats behaald op het jaarlijkse Jan van Heerdetoernooi in Dronten. In een poule van vier teams, waarin tegen elke tegenstander twee keer werd gespeeld, wist het team alle zes wedstrijden te winnen. De derby tegen Flevo Boys stond op het programma en werd beide keren door Urk gewonnen (5-0 en 2-0). Ook tegen Flevostar (4-1 en 2-1) en Boterhoek (3-0 en 2-0) werd de volle buit gepakt.

Ook het C-team nam deel aan het toernooi en behaalde onder leiding van trainer Kees Kapitein in de andere poule een derde plek.